Çözüldü Son Dolu Hücreye Göre PDF Yazdırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Necmi25

Normal Üye
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

PDF Yazdır butonuna tıklandığında A sütununda son dolu hücreyi içeren satırı sayfanın en altı olarak baz alarak sayfa veya sayfaları otomatik olarak pdf olarak yazdırılabilir mi? Son dolu hücre belirlenirken o hücre formül içerse bile formülün sonucu olarak o hücreye bir değer/metin görünmüyorsa o hücre boş kabul edilmeli.

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

@Necmi25

PDF belge adı olarak, Anasayfa A12 hücresindeki metin kullanılır.
PDF, excel belgesiyle aynı dizine kaydedilir.
Alan: Anasayfa A1'den, Anasayfa A sütunundaki en büyük sayı + 13 sonucu kaçsa,
A1'den o satıra kadarlık kısım.

VBA:
You must log in to view content
(6 satır)
 
Teşekkürler hocam. Ancak iki husus var.
1)Ekte ki dosyada da göreceğiniz üzere, pdf yazdır butonuna tıkladığımda sayfanın yazdırma alanı sağa doğru genişliyor ve yeni sayfalar açıyor.

2) A sütununda aşağı doğru inildiğinde veri olarak en son dolu olan satırın olduğu yere kadar yazdırması gerekli hocam. Örneğin veri içeren A25 satırına kadar olan kısmı yazması lazım, A25-A34 arasında formül var ancak veri yok, bu nedenle sanki bu hücreler boşmuş gibi kabul edilip bu kısımlar yazdırma alanı içinde olamaması gerekli.

Bu durumlar yapılabilirse yeterli hocam. Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ek olarak;
3)A sütununda yazdırmaya başlanacak ilk satırı da belirleyebilirseniz çok iyi olur. Örneğin bu dosya için A13 den sonra yazdırma alanı başlayabilir.
 
Merhaba Ömer Bey;

Hocam aslında problem çözüldü ancak yazdırma alanına birden fazla sütun eklemek istediğimde formül hata veriyor. Acaba aynı çözümü birden fazla sütunu da içine alabilecek şekilde düzenleyebilir misiniz. Ben yapamadım. Ekte ki dosya da sarı renkli alanda içinde veri barındıran A sütununda ki son hücre olan A25e kadar ki alanın yani a13:c25 alanının pdf olarak yazdırılabilir mi hocam. Yani içinde formül de bulunsa veri yoksa boş kabul edilecek olan A sütununda ki son satırdan, o satırın C sütunundaki karşılığının bulunduğu yere kadar olan alan yazdırılması lazım.

Çok Teşekkürler. Saygılar.
 

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konuyu başlatan
Normal Üye
Katılım
Konu Bilgi
Durum
Çözüldü 
Forum
Excel Makro Soruları
Başlangıç tarihi
Son yanıt tarihi
Cevaplar
10
Üst