Properties Window

Properties Window, Excel VBA pencersinde bulunan bir menüdür ve bu yazıda bilgilendirici içerikler yer almaktadır.

Bu pencere, tasarım zamanında bir nesneyle ilişkili bazı özellikleri değiştirmemizi sağlar. Tasarım zamanında değiştirilebilen nesnenin tüm özelliklerini (etkin proje, kullanıcı formları veya kontrol ile ilgili) görüntüler.

(Shift + Tab) - nesne alanı listesine atlar.
(Ctrl + Shift + X) - adı X harfiyle başlayan ilk özelliğe atlar.

Properties Window-1.webp


Bu özelliklerden bazılarının salt okunur olduğunu ve değiştirilemediğini ve diğerlerinin yalnızca çalışma zamanında değiştirilebileceğini bilmeniz gerekir.

Proje Gezgini penceresinde bir kod modülü seçildiğinde, ilişkili tek özellik kod modülünün adıdır. Ancak bir kullanıcı formu veya başka bir nesne seçildiğinde, bir özellikler listesi görüntülenecektir.

Seçili nesneler için tasarım zamanı özelliklerini ve geçerli ayarlarını listeler. Bu özellikleri tasarım zamanında değiştirebilirsiniz. Birden çok denetim seçtiğinizde, Özellikler penceresi, seçili tüm denetimlerde ortak olan özelliklerin bir listesini içerir.

Pencere Öğeleri

Object Box - Nesne Kutusu


Seçili olan nesneyi listeler. Yalnızca etkin formdaki nesneler görünür. Birden çok nesne seçerseniz, nesnelerde ortak olan özellikler ve seçilen ilk nesneye göre ayarları, Özellikler Listesi sekmelerinde görünür.

Properties List Tabs - Özellikler Listesi Sekmeleri

Alfabetik Sekme - Seçili nesne için tasarım zamanında değiştirilebilen tüm özellikleri ve bunların geçerli ayarlarını alfabetik olarak listeler. Özellik adını seçip yeni ayarı yazarak veya seçerek özellik ayarını değiştirebilirsiniz.

Kategorize Edilmiş Sekme - Seçili nesnenin tüm özelliklerini kategoriye göre listeler. Örneğin BackColor, Caption ve ForeColor, Görünüm kategorisindedir. Kategorileri görmek için listeyi daraltabilir veya özellikleri görmek için bir kategoriyi genişletebilirsiniz. Listeyi genişlettiğinizde veya daralttığınızda, kategori adının solunda bir artı (+) simgesi veya eksi (-) simgesi görürsünüz.
ÖNEMLİ
Bazı özelliklerin salt okunur olduğunu ve değiştirilemediğini ve diğerlerinin yalnızca çalışma zamanında kod içinden değiştirilebileceğini hatırlamak önemlidir. Ancak bu özellikler genellikle Özellikler penceresinde görünmez.
 
Üst