Sitemizden dosya indirmek için Üyelik Paketi satın alabilirsiniz ya da dilerseniz İletişim bölümünden hesap silme talebinde bulunabilirsiniz.
Formül ile Yıllık İzin Hakedişi Hesaplama
Formül ile Yıllık İzin Hakedişi Hesaplama
Bilindiği üzere, bir çalışanın Yıllık İzin haketmesi için, işyerinde 1 yıl çalışması gerekmektedir. İlk 1 yılını doldurduktan sonra çalışan 14 işgünü hakkına sahip olur.Sonraki yıllarda da aynı kural işler, işçi her 1 yılını doldurduktan sonra, izin hakkına sahip olur. Bu izin hakkı süreleri 4857 sayılı iş yasamızın 53. maddesinde aşağıdaki gibi belirtilmiştir:
- 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden,
- 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden,
- 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz.
Görüldüğü üzere izin hakediş süreleri iki kategoride değerlendirilebilir.
- Birincisi hizmet süresine göre,
- İkincisi 18 yaş altı ve 50 yaş üstüne göre
Dosyada bazı alanlara manuel bilgi yazmanız şarttır. Bunlar nelerdir.
Çalışanın kişisel bilgileri (sicil ve ad soyad) bu alanları yazmazsanızda olur, hesaplamaya etkisi yoktur ama kim kimdir kısmının önem arz etmesinden ve raporlama yapmaktan dolayı faydalıdır.
İşe Giriş Tarihi, Doğum Tarihi alanları. Bu alanlar Yıllık İzin hakediş hesaplaması için olmazsa olmazdır. Bu yüzden Excel'de mutlaka yazmanız gerekir.
Bu iki alana dair dosyamızın ekran görüntüsü şu şekildedir:

Daha sonraki sütunlarda, Ömer Baran üstadımızın şaheser niteliğindeki formülleri devreye girmektedir.
İlk olarak her yıl çalışanın iznini işe giriş tarihine göre hakettiği yıl olan "Son Hakediş Tarihi", "Bu Yıl Hak Edilen" ve "Toplam Hak Edilen" alanları formülize edilmiştir.

Daha sonra ise, çalışanın yıl bazlı olarak hakettiği izinlerin rakamları görünmektedir. Biz burada 30 sütunu formüllendirdik. 30 yıldan fazla süreli bir çalışanınız varsa, sağa doğru formülü kopyalamanız hesaplama için yeterli olacaktır.
Bu alanda gelen yıllık izin hakediş günleri, üst tarafta belirlediğimiz ve kanuni sürelerle birebir uyumludur. Önce çalışanın yaşını kontrol eder, ikinci kriterlere girmiyorsa, bu sefer hizmet sürelerine göre hesaplama yapar ve sonucu yazar.

Üst resimdeki toplam hakediş dağılımındaki başlıkların açıktan koyuya gitmesi, 14-20-26 günlük izin hakedişlerini temsil eder. Ayrıca bu alanda çalışanın içinde bulunduğu yıldaki izin satırı da, Koşullu Biçimlendirme özelliği ile renklendirilmiştir.
Bu bilgilerin neticesi ile ortaya çıkan bu güzel dosyada kullanılan Excel Formüllerinin listesini aşağıdaki özellikler listesinden görebilirsiniz.

Dosyamızın indirenlere faydalı olmasını temenni eder, Ömer Baran üstadımıza bu özel formüller için teşekkürlerimi iletirim. Bu dosya gibi benzer işleve sahip olan KTF ile Yıllık İzin Hakediş Hesaplama isimli dosyamızı da inceleyebilirsiniz.
Formül ile Yıllık İzin Hakedişi Hesaplama - Excel Özellikleri:
VE SÜTUN TARİH ETARİHLİ GÜN EĞER EĞERHATA DOLAYLI ARA AY YADA SATIR TOPLA.ÇARPIM BUGÜN YIL Koşullu Biçimlendirme Karma BaşvuruEn Çok İlgi Gören 5 Dosya
Etiketler
Formül ile Yıllık İzin Hakedişi Hesaplama isimli dosyayı indirebilmek için, önce Kayıt olmanız ya da kayıtlı üyemiz iseniz Giriş yapmanız, daha sonra ise VIP Üyelik satın almanız gerekmektedir. VIP Üyelik ile sitemizdeki dosyaları tek tıklamayla indirebilirsiniz.
Formül ile Yıllık İzin Hakedişi Hesaplama isimli dosyayı üye olmadan indirmek isterseniz, aşağıdaki butona tıklayıp, 1-TL ödemeniz yeterli olacaktır. Online olarak ödemenin alınmasına istinaden, 8 saat geçerli indirme linkine yönlendirileceksiniz.
( 1 )
Teşekkürler
Emeğinize sağlık...
teşekkürler
teşekkürler
güzel olmuş
emeğinize sağlık teşekkürler
merhaba 2003 öncesi hakedişler de bu dosyada hesaplanıyor mu? Elinize sağlık!
Sadece 4857'ye göre hesaplattık. Üzerinde oynama yapmak lazım. Ama gerçekten güzel bir kısmı yakalamışsınız.
üzerinde çalışıyorum. Dilerseniz kendi dosyamı sizlerle paylaşabilirim.
Tabiki de dosyayı tamamlarsanız ekleriz, çokta seviniriz.
teşekkürler
Teşekkürler.
teşekkürler, güzel bir çalışma
YARARLI KISAYOLLAR | |
---|---|
İşlem Yapılmış En Alt Hücreye Gitme | Ctrl End |
Yapıştır Kısayolu | Ctrl V |
Hücreyi Araya Yerleştirme | Shift Sürükle |
Hücreyi Araya Çoğaltarak Yerleştirme | Ctrl Shift Sürükle |
İşlemi İleri Alma | Ctrl Y |

Sonuç:
