ExcelDepo

Site Kurucusu
Gol Farkı Eşit Olan Maçları Listeleme isimli içerikte, bir maç listesinde atılan goller arasındaki farkın eşit olduğu maçların nasıl bulunacağı ele alınmaktadır.

Gol Farkı Eşit Olan Maçları Listeleme


Dosyamızda, üst resmin sol kısmındaki tabloda rastgele oluşturulan maçlar ve sonuçlar yazılıdır. Dosyamızın işlevi ise, maçta atılan toplam gol sayısının farkına göre birbirine eşit olan maçların listelenmesini sağlamaktır.

Daha net anlatacak olursak;

Chelsea ve Real Madrid arasında oynanan 1. Maç, 1-7 skorla sonuçlanmış. Aradaki gol farkı ise 6'dır. 6 sayısına eşit olan başka bir maç var mı şeklinde tablodaki diğer maçlar aranmakta ve bulunan sonuç, aynı hücrede araya virgül eklenerek yazılmaktadır. Arada 6 gol farkı olan diğer maç Chelsea ve FC Barcelona arasında oynandığı için, ilk sonuç 1. ve 8. maç şeklindedir.

Dosyamızda ilk sonuç aşağıdaki formülle elde edilmiştir.
Kod:
You must log in to view content
(1 satır)
Excel'in farklı yöntemlerini kullanarak aynı sonuca ulaşmak için diğer katılımcıların dosyaya katkıda bulunmalarını beklerim.

Futbol analistleri ya da iddia meraklıları için bu tür istatistiksel bilgiler önemlidir. Dosyamızın bu tür meraklılara ya da ihtiyacı olanlara fayda sağlayacaktır.
 

Bu Konuda Kullanılan Özellikler

Ekli dosyalar

Power Query ile alternatif.
Kod:
You must log in to view content
(10 satır)
 
Farklı bir alternatif olsun (Excel365)
Makro4.0 Evaluate işlevinin Türkçe karşılığı olan DEĞERBİÇ işleviyle...
  • Dosya, makro içermemesine karşın, Excel4.0 Makro işlevi kullanılacağından, makro içeren dosya (Örn. .xlsm uzantılı) dosya olarak kaydedilmelidir.
  • Öncelikle Ad Tanımlaması yapıyoruz.
    1. aa adıyla ad tanımlıyoruz..
    2. Formül kısmına,
      Kod:
      You must log in to view content
      (1 satır)
      formülünü yazıyoruz
Formül
Kod:
You must log in to view content
(1 satır)
 

Bu Konuda Kullanılan Özellikler

Üst