Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
İYi günler dilerim.
Benim yapmak istediğim bir sistem var yardımcı olursanız çok sevinirim
Yapmak istediğim şey
Excelde her hangi bir liste var örnek verecek olursam
A ürünü (3 farklı modelde - A model-B model, C model)(3 farkli renkde - siyah-beyaz-kırmızı), (3 farqlı kalınlıkta- 1mm, 3mm, 5mm)
Ben A ürününü listeden çektiğim zaman Modelleri çeksin modelleri listeden seçe bileyim, model seçtikten sonra renk ve kalınlığıda aynı şekilde listeden çeke bileyim.
A ürünü seçtiğimde gelen listede modeli, renk ve kalınlığı seçtiğimde belirlediğim fiyatı getirsin. Bunu nasıl yapa bilirim?
A ürünü - A model- Siyah renk- 1mm kalınlık - 5tl
A ürünü - B model - Siyah renk - 2mm - 10tl
A ürünü - C model - Kırmızı renk - 5mm - 30tl
A ürünü A model Siyah renk - 1mm - 10 tl
B ürünü A model Beyaz renk - 1mm 10tl
Bunu förmüllerle yapmak mümkünmüdür? Çıkacak olan fiyat ürünün modeline kalınlığına göre gelecek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim yapmak istediğim bir sistem var yardımcı olursanız çok sevinirim
Yapmak istediğim şey
Excelde her hangi bir liste var örnek verecek olursam
A ürünü (3 farklı modelde - A model-B model, C model)(3 farkli renkde - siyah-beyaz-kırmızı), (3 farqlı kalınlıkta- 1mm, 3mm, 5mm)
Ben A ürününü listeden çektiğim zaman Modelleri çeksin modelleri listeden seçe bileyim, model seçtikten sonra renk ve kalınlığıda aynı şekilde listeden çeke bileyim.
A ürünü seçtiğimde gelen listede modeli, renk ve kalınlığı seçtiğimde belirlediğim fiyatı getirsin. Bunu nasıl yapa bilirim?
A ürünü - A model- Siyah renk- 1mm kalınlık - 5tl
A ürünü - B model - Siyah renk - 2mm - 10tl
A ürünü - C model - Kırmızı renk - 5mm - 30tl
A ürünü A model Siyah renk - 1mm - 10 tl
B ürünü A model Beyaz renk - 1mm 10tl
Bunu förmüllerle yapmak mümkünmüdür? Çıkacak olan fiyat ürünün modeline kalınlığına göre gelecek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.