M

Çözüldü Ado bağlantısı yöneticisi girişi bir dizi soru

MyTeacher

Yıllık Forum Üyesi
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar kolay gelsin hocalarım,

Yaptığım projede bir kaç eksiğim var yardımcı olursanız minnettar olurum.

1. Açılışta excel yerine anaform adındaki userform açılsın excel görünmesin.

2. Anaformun üzerinde yer alan YÖNETİCİ GİRİŞİ adında bir Commandbutton1 olacak o butona tıklayınca oluşturmuş olduğum yoneticigirisi adındaki userform açılacak bu userformun üzerinde yer alan textbox1 adındaki şifre kısmına doğru şifre girildiğinde hem yöneticigirisi formu hem de anaform kapanıp sadece excel sayfası açık kalacak. Şifre doğru olmazsa şifre yanlış şeklinde uyarı verecek.

3. Anaformun üzerinde yer alan yazdır butonuna tıklayınca yazform adında bir form açılıyor o formda ilgili yerleri seçip baskı önizleme ve yazdır butonuna tıklayınca baskı önizleme açılıyor fakat anaform üst kısımda kaldığı için kilitleniyor hiçbir işlem yapılamıyor hepsini kapatmak zorunda kalıyorum. Userformu kapatmak için kod yazınca da yazdır kısmında işimi bitirince userform da excel sayfası da kapanıyor tamamen, programı tekrar açmak zorunda kalıyorum.

4. Verileri program.accdb adındaki access veritabanından ado ile çekiyorum. sürekli olarak

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

yazmak yerine excel ve access veritabanının aynı klasörde olması durumunda çalışması için nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

Sorularım çok oldu farkındayım ama bu sorduklarım yaptıklarımın 20'de biri durumunda şu an, dosyayı da çok özel hazırladığım için de paylaşamıyorum

Fikirleriniz benim için çok değerli saygılarımı sunuyorum.
 
Çözüm
Bu başlık ile ilgili sorunuz çözüldüyse, "Çözüm olarak işaretle" deyip, son sorunuz için farklı bir başlıkta örnek bir dosya ile soru sormanız daha sağlıklı olacaktır.
Geri Kalanını deneme yanılma ile kendim yaptım hocam, teşekkür ederim.

Sadece Userformun üzerindeki listbox'ta örneğin listbox1 de bulunan değerleri arama yoluyla bulmak kaldı. Bununla ilgili normal excel sayfasında oluşturulan listboxlarla ilgili örnekler mevcut, ama userformun üstünde pek bulamadım. Bir de verileri yukarıdaki gibi ado ile çekiyorum.
Listboxta son satır komutunu nasıl alıyoruz hocam saygılar.
 
Bu başlık ile ilgili sorunuz çözüldüyse, "Çözüm olarak işaretle" deyip, son sorunuz için farklı bir başlıkta örnek bir dosya ile soru sormanız daha sağlıklı olacaktır.
 
Çözüm
Üst