nöbet dağılımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muhsar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhsar

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
merhaba;ekte sunduğum çalışmada nöbet sayısı ve personel sayısına göre eşit şekilde nöbet dağılımı yapıyorum, 180 nöbet ve 6 tane nöbet yeri var diyelim 30 personele kişi başı 6 tane düşecek şekilde dağıtım yapıyorum,sorunum şu;personele eşit nöbet dağıtır iken nöbet yerlerinide dikkate alarak eşit dağılım yapamıyorum.yani 6 nöbet yeri var diyelim ve kişi başı 6 tane nöbet düşecekse her nöbet yerine 1 tane yazmalıki eşitlik olsun.şuanki halinde 1.nöbet yerine 2 tane nöbet gelirken 5.nöbet yerine hiç gelmiyor mesela,
yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Umarım yanlış düşünmüyorum.
Önce personel listesinin bulunduğu O sütununun üzerinde duran ExcelDepo şeklinin konumunu
O sütununa denk gelmeyecek şekilde değiştirin.
Mevcut kodlardan x1_tarih isimli olanı silmeyin. Zira A sütunundaki tarihler bu makro ile yazılıyor.

Sayfadaki düğme ile aşağıdaki kodu ilişkilendirerek deneyiniz.
NOT: Haftasonları hariç tutulduğunda, gün sayısı personel sayısına göre az olacağından eşitlik sağlanmayabilir.
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(21 satır)

Umarım yanlış düşünmüyorum.
Önce personel listesinin bulunduğu O sütununun üzerinde duran ExcelDepo şeklinin konumunu
O sütununa denk gelmeyecek şekilde değiştirin.
Mevcut kodlardan x1_tarih isimli olanı silmeyin. Zira A sütunundaki tarihler bu makro ile yazılıyor.

Sayfadaki düğme ile aşağıdaki kodu ilişkilendirerek deneyiniz.
NOT: Haftasonları hariç tutulduğunda, gün sayısı personel sayısına göre az olacağından eşitlik sağlanmayabilir.
[Gizlenmiş içerik]
teşekkür ederim elinize sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...