Puantaj aktarma sorunu.

Puantaj aktarma sorunu.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sedat2161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sedat2161

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
İyi akşamlar hocam. Ekli dosyamda daha önce belirttiğiniz. Yolları denedim olmadı.
Hocam sorunu şöyle açıklıyayım.
- Şu an eklediğim dosya Puantaj aktar butonuna bastığımda sorunsuz çalışıyor.
- Sorun başlama yeri buradan başlıyor.
1- Yeni bir kayıt yaptığımda
2-Kayıtlı veriyi güncellediğimde
Bunları yaptığımda Hücre kenarlarında yeşil renk beliriyor. Hata işareti çıkıyor.(resim 1)
Puantaj aktara bastığımda (resim 2 deki) hatayı veriyor,
Çalışan dosya ektedir. Bu dosya çalışıyor. Yalnız kaydet butonuna tıkladığımda sorun oluşuyor. Hatanın buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    27.5 KB · Görüntüleme: 48
  • 1.webp
    1.webp
    10.5 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.webp
    2.webp
    22 KB · Görüntüleme: 55
Sedat Bey, önceki konu sayfasında yazdığım son açıklama ve uyarılarla ilgili olarak;
-- kodlarda bir değişiklik yapmamışsınız (asilsay-vekilsay-izinsay),
-- konu açılış mesaında da, yukarıdaki sayma alanlarıyla ilgili veya
puantaj aktarma makrosunun devam eden satırlarında, aktarma işlemlerinden sonra
BİLGİ sayfasındaki verilerin silinecek olmasıyla ilgili bir açıklama yapmamışsınız.

Bu durumda hangi çözüm önerisinin gelmesini bekliyorsunuz anlamadım.
Ne istediğiniz yine anlaşılmıyor.

Kodun verdiği uyarı şu: BİLGİ sayfasında L sütunundaki dolu hücrelerin sayısından,
T sütunundaki dolu hücre zayısı çıkartıldığında kalan sonuç F sütunundaki dolu hücre sayısından farklı olduğunu söylüyor.
Mevcut kod'da bu sayı birbirinden farklı ise işlem yapmadan kodu sonlandırma öngörülmüş (MsgBox...satırından sonraki Exit Sub satırı)

İsteğiniz ve koşul varsa koşul nedir?
Aktarma sonrasında BİLGİ sayfasındaki verilerin silinmesi konusundaki isteğiniz nedir?
bunları açıklamalısınız.

.

Sedat Bey, önceki konu sayfasında yazdığım son açıklama ve uyarılarla ilgili olarak;
-- kodlarda bir değişiklik yapmamışsınız (asilsay-vekilsay-izinsay),
-- konu açılış mesaında da, yukarıdaki sayma alanlarıyla ilgili veya
puantaj aktarma makrosunun devam eden satırlarında, aktarma işlemlerinden sonra
BİLGİ sayfasındaki verilerin silinecek olmasıyla ilgili bir açıklama yapmamışsınız.

Bu durumda hangi çözüm önerisinin gelmesini bekliyorsunuz anlamadım.
Ne istediğiniz yine anlaşılmıyor.

Kodun verdiği uyarı şu: BİLGİ sayfasında L sütunundaki dolu hücrelerin sayısından,
T sütunundaki dolu hücre zayısı çıkartıldığında kalan sonuç F sütunundaki dolu hücre sayısından farklı olduğunu söylüyor.
Mevcut kod'da bu sayı birbirinden farklı ise işlem yapmadan kodu sonlandırma öngörülmüş (MsgBox...satırından sonraki Exit Sub satırı)

İsteğiniz ve koşul varsa koşul nedir?
Aktarma sonrasında BİLGİ sayfasındaki verilerin silinmesi konusundaki isteğiniz nedir?
bunları açıklamalısınız.

.
Hayırlı günler Ömer hocam. Derdimi bir türlü anlatamıyorum.
Hocam dosya şu an çalışır vaziyette. Deneme imkanınız varsa
-Puantaj aktar butonuna tıkladığınızda Bilgi sayfasındaki bilgiler puantaja aktarılıyor.
-Bilgi sayfasında userformu açmadan bir değişiklik yaptığımda yine bilgiler aktarılıyor.
Sorun burada
-Userformu açtığımda herhangi bir değişiklik yaptığımda ve kaydettikten sonra sorun çıkıyor ve aktarma yapmıyor.

Ekli dosyalar

Vekil bilgileriyle ilgili sütunlarda (K ve devamı) boş gibi görünen hücrelerin bazıları boş değil.
L ve T sütnunda boş gibi görünen hücreleri seçip DELETE tuşuyla elle sildikten sonra deneyin isterseniz.

.

Vekil bilgileriyle ilgili sütunlarda (K ve devamı) boş gibi görünen hücrelerin bazıları boş değil.
L ve T sütnunda boş gibi görünen hücreleri seçip DELETE tuşuyla elle sildikten sonra deneyin isterseniz.

.
-Hocam Useformda kayıt yaptıktan sonra F sütunu boş gibi görünüyor. Ama kayıt yaparken sanki oraya bir şey kaydoluyor. dediğiniz gibi DELETE tuşuyla F sütununu boşalttım aktarma yaptı. Sorun F sütununa bilgi kaydedilmesi. Yardımlarınızı bekliyorum
-Dediğiniz gibi L ve T sütnunda boş gibi görünen hücreleride kaydettikten sonra dolu gibi görünüyor.

Şimdi anladım sanırım.

CmdKaydet düğmesinin kodunda, aşağıdaki kırmızı satırların arasındaki 1 satırlık kodu silip,
bunun yerine aşağıdaki yeşil olan satırları yapıştırarak deneyin.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(7 satır)

.

Şimdi anladım sanırım.

CmdKaydet düğmesinin kodunda, aşağıdaki kırmızı satırların arasındaki 1 satırlık kodu silip,
bunun yerine aşağıdaki yeşil olan satırları yapıştırarak deneyin.

VBA:
(7 satır)

.
Hocam kodu dediğiniz yere uyguladım. F sütununda hala kayıt görünüyor . L ve T sütunları tamamdır.

Ekli dosyalar

Önceki cevabımı da içine alan aşağıdaki değişikliği yapın.
-- Önce BİLGİ sayfasında boş olarak görünen tüm hücreleri elle DELETE tuşuna basarak temizleyin,
-- Userformdaki ComboBox'un liste kaynağı olan PUANTAJ sayfasınadi BD1:BD13 aralığındaki hücrelerden boş gibi görünen
hücreler için de DELETE işlemi yaptığınızdan emin olun.

Önceki cevabımdaki değişikliği yapmışsanız da önemi yok çünkü aşağıdaki önerim,
verdiğim önceki cevabı da değiştiriyor.

Neticede CmdKAYDET düğmesine ait kodun With Listview1..........End With arası aşağıdaki gibi olacak şekilde değiştirin.

VBA:
(14 satır)

.

Önceki cevabımı da içine alan aşağıdaki değişikliği yapın.
-- Önce BİLGİ sayfasında boş olarak görünen tüm hücreleri elle DELETE tuşuna basarak temizleyin,
-- Userformdaki ComboBox'un liste kaynağı olan PUANTAJ sayfasınadi BD1:BD13 aralığındaki hücrelerden boş gibi görünen
hücreler için de DELETE işlemi yaptığınızdan emin olun.

Önceki cevabımdaki değişikliği yapmışsanız da önemi yok çünkü aşağıdaki önerim,
verdiğim önceki cevabı da değiştiriyor.

Neticede CmdKAYDET düğmesine ait kodun With Listview1..........End With arası aşağıdaki gibi olacak şekilde değiştirin.

VBA:
(14 satır)

.
Hocam emeğinize sağlık. ALLAH razı olsun. Bu konuda sayenizde çözüme kavuştu. Çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.