Otomatik Puantaj Çizelgesi Doldurma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mahmut751
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mahmut751

Plus Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar sayın hocalarım ekte bir puantaj örneği var rica ettiğim konu puantajda ayları değiştirdikçe ve personel adı soyadı kısmı doluysa karşısındaki Normal mesai kısmına iş günlerinin X, hafta tatillerinin T, resmi Tatillerin RT olarak puantaja otomatik yazdırılmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

@mahmut751

Sırayla aşağıdaki işlemleri yapın.

1) Belgenizde, PUANTAJ sayfasının kod bölümünde bulunan Worksheet_Change kod blokunun sonundaki
Application.EnableEvents = 1 satırının hemen üstüne Call puantaj_doldur şeklinde bir satır ekleyin.

2) Mevcut kodların altına aşağıdaki kod blokunu ekleyin.

Sonra da ay/yıl /hafta sonu tatil günü/maaş dönemi seçimlerinde değişiklikler yaparak,
listeye isim yazıp silerek denemeler yapın.
İstenilen sonuçlar alınacaktır.

.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(30 satır)

Ömer Hocam Çok teşekkürler süpersiniz cetvelde çok süper bir şey oldu. Sizce bu cetvelde şurası da şöyle olsa iyi olurdu diyeceğiniz bir yer var mıdır acaba?

AK8 ve devamı sütunlardaki formülleri
=EĞER($C8="";"";.....;MEVCUT FORMÜL) şeklinde değiştirerek C sütununda isim olup olmama durumunu dikkate alıp,
kişi adı olmayan satırlarda SIFIR sonuçları çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Keyfe bağlı şeyler konusunda ne diyebilirim ki?
Mesela, ben olsam AYARLAR kısmını tablonun üstüne alıp,
üste alınan kısmın yazdırılmamasına yönelik YAZDIRMA ALANI değişikliği ile ilgili düzenleme yapardım.
NOKTALI kenarlık yerine GRİ DÜZ, SİYAH KALIN kenarlıklar yerine de SİYAH İNCE kenarlık kullanırdım.
KALIN kenarlık pek tercih etmiyorum.

Dediğim gibi keyfe keder mevzular.