Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Yapmak istediğim ise 8A sayfasına 8/A sınıfında okuyan öğrencileri (AB) sütunundaki puanlarına göre büyükten küçüğe sıralamak. Aynı işlemi diğer sınıfa yani 8/B sınıfına da yapmak...
Kaydır dizi formülü ile internetten yaptığım araştırmalarla üstteki formülü buldum. Gerçekten çok işime de yaradı ve ufkumu açtı. Emin değilim ancak @Ömer BARAN bey yazmış olabilir. Ona da buradan teşekkür ediyorum.
(AB) sütunundaki puanları olan öğrencileri sınıflarına göre ayırabildim.
Ancak puanları olmayan öğrencileride sınıflarında listenin altında sıralatmak istiyorum.
Ancak formülde iki koşul var. Bunlar;
1. koşul : (AB) sütunundaki puanları olan öğrenciler
2. koşul : (8/A) ssınıfındaki öğrenciler
1. koşulu kaldırmak ve sadece 2. koşul ile çalıştırmak istiyorum.
Ancak formül tek koşul ile nedense çalışmıyor.
Ne yaptımsa çalıştıramadım.
Gecelerimi günlerimi yedi ama yinede çalıştıramadım.
Bu sorunu aşmam lazım yoksa çalıştığım dosya burada takıldı kaldı.
Bu konuda bilgili arkadaşların desteklerini bekliyorum.
Farklı formüllerle de bunu yapabildik. Ancak üstteki dizi formülü tek bir formülle tüm işlemleri yaptığı için tercih sebebim. Buradaki amacım hem yapamadığım üstteki formülü hem öğrenmek hem de kendimi geliştirmek. İnşallah bu engeli aşıp hem bilgilerimi artırmış olacağım hem de güzel bir formüle ulaşmış olmayı hayal ediyorum.
Katkı sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Örnek dosyam ektedir.
Liste sayfam veriler buradan alınıyor.... (Bu veriler normalde dinamik Google E-Tablodan alınıyor)
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Kaydır dizi formülü ile internetten yaptığım araştırmalarla üstteki formülü buldum. Gerçekten çok işime de yaradı ve ufkumu açtı. Emin değilim ancak @Ömer BARAN bey yazmış olabilir. Ona da buradan teşekkür ediyorum.
(AB) sütunundaki puanları olan öğrencileri sınıflarına göre ayırabildim.
Ancak puanları olmayan öğrencileride sınıflarında listenin altında sıralatmak istiyorum.
Ancak formülde iki koşul var. Bunlar;
1. koşul : (AB) sütunundaki puanları olan öğrenciler
2. koşul : (8/A) ssınıfındaki öğrenciler
1. koşulu kaldırmak ve sadece 2. koşul ile çalıştırmak istiyorum.
Ancak formül tek koşul ile nedense çalışmıyor.
Ne yaptımsa çalıştıramadım.
Gecelerimi günlerimi yedi ama yinede çalıştıramadım.
Bu sorunu aşmam lazım yoksa çalıştığım dosya burada takıldı kaldı.
Bu konuda bilgili arkadaşların desteklerini bekliyorum.
Farklı formüllerle de bunu yapabildik. Ancak üstteki dizi formülü tek bir formülle tüm işlemleri yaptığı için tercih sebebim. Buradaki amacım hem yapamadığım üstteki formülü hem öğrenmek hem de kendimi geliştirmek. İnşallah bu engeli aşıp hem bilgilerimi artırmış olacağım hem de güzel bir formüle ulaşmış olmayı hayal ediyorum.
Katkı sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Örnek dosyam ektedir.
Liste sayfam veriler buradan alınıyor.... (Bu veriler normalde dinamik Google E-Tablodan alınıyor)
Ekli dosyalar