Önceki Hücre İçeriğini Değiştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zcn43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zcn43

Kullanıcı
Herkese İyi akşamlar. Buradaki ustaların yardımıyla ekteki puantaj defterini hazırladım ve sorunsuz kullanıyorum. Liste Sayfasına yapıştırdığım günlük puantajı ANASAYFA sayfasına aktarıyorum. ANASAYFA sayfasında daha önceden işlenmiş Hafta tatilleri (T) var. Liste sayfasındaki değerleri (İzin Türü-Giriş Zamanı) ANASAYFA ya aktardığımda sadece T harfleri sabit kalsın, değişmesin demiştim. Ama hafta tatillerinin tabiri caizse yandığı izin türleri var RAPOR izni gibi. Sadece benim belirlediğim İzin türlerinde T harflerinin değişmesini sağlamak istiyorum. Yardımlarınızı Rica ediyorum. İkinci ricam ANASAYFA da ki sekmelerden Liste sayfasını ANASAYFA sekmesi ile beraber ikinci sayfa olarak sürekli görünür yapabilir miyim?

Ekli dosyalar

..........................................
-- Userform kodlarındaki "Günlük Liste" kısımlarını "Liste" olarak değiştirin.
..........................................
-- Liste sayfasının görünür kalması:
Daha evvel açtığınız aşağıdaki konu sayfasında 16 numaralı cevabıma (yukarıda alıntıladım kısım)
dikkat etmemişsiniz anlaşılan. Liste sayfasının göörünür kalmasıyla ilgili durumu belirtmiştim.
Değişikliği yaptıktan sonra, Liste sayfasını 1 kez elle görünür hale getirin.

-- Bazı hücre değerlerinin AKTARma sırasında istisna tutulması:
Belgede Module1'de bulunan LISTE_AKTAR_BRN isimli makroda yer alan kırmızı kod satırına,
aşağıdaki gibi yeni istisna değerleri AND bağlacıyla ekleyebilirsiniz.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(5 satır)

Bir önceki cevabımda güncelleme yapmıştım, belki fark etmemişsinizdir.
Sayfayı yenileyerek cvabımın son halini tekrar kontrol edin.
"OR bağlacı" kullanarak ekleme yapmak demiştim, doğrusu "AND bağlacı" olacaktı.

.

-- Liste sayfasının görünür kalması:
Daha evvel açtığınız aşağıdaki konu sayfasında 16 numaralı cevabıma (yukarıda alıntıladım kısım)
dikkat etmemişsiniz anlaşılan. Liste sayfasının göörünür kalmasıyla ilgili durumu belirtmiştim.
Değişikliği yaptıktan sonra, Liste sayfasını 1 kez elle görünür hale getirin.

-- Bazı hücre değerlerinin AKTARma sırasında istisna tutulması:
Belgede Module1'de bulunan LISTE_AKTAR_BRN isimli makroda yer alan kırmızı kod satırına,
aşağıdaki gibi yeni istisna değerleri AND bağlacıyla ekleyebilirsiniz.

VBA:
(5 satır)

.
AND olarak verdiğiniz kodları kırmızı ile işaretlediğiniz kodun altına yapıştırdım ama yapamadım hocam. Bire bir bu şekilde mi ekleyeceğim koda. Yani T harfleri R olarak değiştiremedim.

İsteğinizi tam olarak anlamamış da olabilirim.
İsteğinizi ben; ANASAYFAda sadece T değil, T dışında örneğin R varsa da değişiklik olmasını istemiyorsunuz gibi anladım.

İsteğiniz böyle değil miydi?

.

Evet sanırım yanlış anlaşılma oldu. Bu kod R harflerinin aynı T ler gibi sabit kalmasını sağladı. Hiçbir şekilde değişmeyen T harflerinin üzerine belirlediğim bir iki istisna izin türü (Rapor gibi) geldiğinde R harfini almasını istemiştim Hocam. Eğer bu mümkünse
.
Adsız.webp

İlk satırdaki durumu yaşamamak için.

Bir de şöyle deneyin (XD = Empty kısmının yerinin değiştiğine dikkat)
Alttaki If satırı ilgili değer İZ veya R ise, alana (orada T yazsa bile) bunu yazar.
Tek seçenek varsa; örneğin istisna sadece R ise OR XD = "İZ" kısmını silersiniz)

CPP:
(6 satır)

Yine yanlış düşünmüş olabilirim.
Emin olamadım açıkçası.

Bir de aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.
İlave kısaltmaar da varsa
ElseIf veri(sat, 3) = "İşçi Raporlu-Ücretsiz" Then: XD = "R"
satırının hemen altına herbir istisna içi benzer bir satır ekleyip, en alttaki OR XD="R" gibi bunar için de birer tane OR XD="..." eklelemelisiniz.

CPP:
(14 satır)

Yine yanlış düşünmüş olabilirim.
Emin olamadım açıkçası.

Bir de aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.
İlave kısaltmaar da varsa
ElseIf veri(sat, 3) = "İşçi Raporlu-Ücretsiz" Then: XD = "R"
satırının hemen altına herbir istisna içi benzer bir satır ekleyip, en alttaki OR XD="R" gibi bunar için de birer tane OR XD="..." eklelemelisiniz.

CPP:
(14 satır)
Evet oldu Hocam . Ellerinize sağlık çok teşekür ederim. Liste sayfasıyla ilgili cevabınızdaki "Userform kodlarındaki "Günlük Liste" kısımlarını "Liste" olarak değiştirin." kısmını görmemişim ya da unutmuşum. Şimdi değiştirdim oldu. İki sorumda çözülmüştür. Hayırlı geceler.