Excel Dosyasından Zarf Üzeri Yazdırma

Excel Dosyasından Zarf Üzeri Yazdırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kurban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kurban

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2013
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
Türkçe
Selamun Aleykum ustadlar Öncelikle bizlere vermiş olduğunuz cevaplar ve destek için teşekkür ederiz . ekte göndermiş olduğum ekçel dosyasında kurban zarf yazma dosyasından alarak Zarf taslağına göre normal zarf (11.5*16.0),bu bu zarfları kurban No bulunan C Sütunu verileri esas alarak kücükten büyüge dogru yazmasını istıyoruz
sebahattin kaldırım

Ekli dosyalar

Çözüm
@kurban

Üyemiz hiçbir adım atmıyor sanırım.
Ama yine de fikrimi ileteyim, yazdıklarımı uygulamaya çalışın.
Yapamazsanız, yapamadığınız noktalarda ayrı ayrı konular açarak sorular sorabilirsiniz.

Örneğin, zarf ile ilgili sayfaya bir DEĞER DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ ekleyip,
yukarı/aşağı oka tıklandığında uygun bir hücreye (diyelim A1 hücresi) 1, 2, 3 gibi bir değer yazdırın.
Bu değerin yazıldığı hücre dışında örneğin P1 hücresine KÜÇÜK işlevini kullanarak verilerin alındığı sayfada ilgili sütunda bir nevi arama yaptırıp, A1'deki değere denk gelen küçük değerin (1'inci küçük, 2'nci küçük gibi) satır numarasını buldurun.
Artık zarfa yazılacak ilgili kutucuklara da P1'deki formülün sonucunda bulunacak satır numarasından hareketle İNDİS...
Sorunuza cevap gelmiyorsa, muhtemelen ya talebiniz anlaşılmıyordur ya da baştan sonra yani sıfırdan bir talep vardır.

Ben bir ihtiyacın tamamına yönelik sorulara zaman ayıramıyorum, çünkü bu kadar zamanım yok.
Muhtemelen diğer arkadaşlarım içinde aynı şey geçerlidir.
Bu tür talepler yerine (istediğiniz bu yöndeyse) verilerinizi hazır edip, takıldığınız yerlere ait sorular sormanız, gelecek cevap olasılığını arttıracaktır.

Bilginize sunarım.

@kurban

Üyemiz hiçbir adım atmıyor sanırım.
Ama yine de fikrimi ileteyim, yazdıklarımı uygulamaya çalışın.
Yapamazsanız, yapamadığınız noktalarda ayrı ayrı konular açarak sorular sorabilirsiniz.

Örneğin, zarf ile ilgili sayfaya bir DEĞER DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ ekleyip,
yukarı/aşağı oka tıklandığında uygun bir hücreye (diyelim A1 hücresi) 1, 2, 3 gibi bir değer yazdırın.
Bu değerin yazıldığı hücre dışında örneğin P1 hücresine KÜÇÜK işlevini kullanarak verilerin alındığı sayfada ilgili sütunda bir nevi arama yaptırıp, A1'deki değere denk gelen küçük değerin (1'inci küçük, 2'nci küçük gibi) satır numarasını buldurun.
Artık zarfa yazılacak ilgili kutucuklara da P1'deki formülün sonucunda bulunacak satır numarasından hareketle İNDİS işlevini kullanarak ilgili (P1'de bulunacak) satırdaki istediğiniz sütunundaki bilgileri istediğiniz hücrelere yazdırabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...