Çalışma kitabı boşlukları silme

skylonely6

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar merhabalar elimde bir çalışma kitabı mevcut bu çalışma kitabındaki verilerin satır başı ve satır sonunda ki boşlukları silmek istiyorum
verilerin olduğu sütün bilgileri kimisinde a kimisinde b ben bütün verilerin başında ki ve sonundaki boşlukları vba ile nasıl silebilirim. Teşekkürler

Merhaba @skylonely6

Söz ettiğiniz; SATIRBAŞI, aynı hücrede ALT+ENTER ile oluşturulmuş satırbaşı mıdır yoksa alandaki ayrı ayrı hücreler midir?
Bence en iyisi bir örnek belge ekleyip, gerçek veri üzerinden bakılmasında yarar var.

Merhaba @skylonely6

Söz ettiğiniz; SATIRBAŞI, aynı hücrede ALT+ENTER ile oluşturulmuş satırbaşı mıdır yoksa alandaki ayrı ayrı hücreler midir?
Bence en iyisi bir örnek belge ekleyip, gerçek veri üzerinden bakılmasında yarar var.
tabi hocam telefon üzerinden yazdım şimdi örnek dosyayı atıyorum hemen

Ekli dosyalar

• 1641388688347.webp
    1641388688347.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 48
@skylonely6

Fikrim, boşluk temizlemeyle uğraşmak yerine veri çekerken bu işi çözmenin daha doğru olduğu yönünde.

Bunun için; veri çekme kodlarınızda yer alan
ms.Cells(rowc, colc).Value = td.innerText
kısmını
ms.Cells(rowc, colc).Value = WorksheetFunction.Trim(td.innerText)
şeklinde değiştirmeniz yeterli olur.

.

@skylonely6

Fikrim, boşluk temizlemeyle uğraşmak yerine veri çekerken bu işi çözmenin daha doğru olduğu yönünde.

Bunun için; veri çekme kodlarınızda yer alan
ms.Cells(rowc, colc).Value = td.innerText
kısmını
ms.Cells(rowc, colc).Value = WorksheetFunction.Trim(td.innerText)
şeklinde değiştirmeniz yeterli olur.

.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim @Ömer BARAN hocam bu kodu kullandığım da boşluklar olmadan geliyor evet yalnız şu sorunumuz oluyor 2021 sayfası güncel oluyor diğer sayfalarda ise boşluklar mevcut olduğu için formüller çalışmıyor yani benim her şekilde bütün çalışma kitabında ki boşlukları silmem gerekecek ki bu kodu güncel olarak kullanabileyim