Boş Değer Döndüren Formülü Düzeltme

Boş Değer Döndüren Formülü Düzeltme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan merakli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

merakli

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Resimde gösterdiğim F2 hücresinde F3:F22 hücrelerindeki verileri =TOPLA.ÇARPIM((F3:F22<>"")*(F3:F22)) şeklinde bir formülle toplamını almaya çalışıyorum.
Normalde formül çalışıyor. Ancak F11:F22 arasındaki formülün boş değer döndürdüğü hücrelerin içini boşaltırsan çalışıyor. Örnek excel dosyasında olduğu gibi çalışmıyor.
Bu durumu nasıl aşabilirim? Formül bu şekilde neden çalışmaz.

Screenshot_2.webp

Ekli dosyalar

Topla.Çarpım işlevi aralarda Metin ifadeler olduğunda çalışmaz.
Burada da hücre boş değil ve "" ibaresi formülle gelmekte ve de hücrede Metin bulunmakta.

=TOPLA.ÇARPIM((F3:F22<>"")*(F3:F22)) yerine neden direkt olarak =TOPLA(F3:F22) kullanmadığınızı merak ettim doğrusu....

Topla.Çarpım işlevi aralarda Metin ifadeler olduğunda çalışmaz.
Burada da hücre boş değil ve "" ibaresi formülle gelmekte ve de hücrede Metin bulunmakta.

=TOPLA.ÇARPIM((F3:F22<>"")*(F3:F22)) yerine neden direkt olarak =TOPLA(F3:F22) kullanmadığınızı merak ettim doğrusu....
Çeşitli koşullar koyarak işlemler yaptırıyorum. Normalde çalışan formüldü bu ancak gelen verileri dinamik yapınca yani diğer sayfadan çekince #DEĞER! hatası vermeye başladı. =TOPLA.ÇARPIM((B3:B22<>"5/C")*(F3:F22)) Şeklinde de düşünülebilir...

TOPLA.ÇARPIM formülü içinde EĞERHATA formülü

sormak istediğiniz, TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA(F3:F22="";0;1)............... şeklinde ise cevabım HAYIR, formül .çalışmaz...

Çözüm
Aslında burada yapmaya çalıştığım şu işlem.

F2 hücresine aşağıdaki F3:F22 dolu hücrelerin aritmetik ortalamasını aldırmak

Bunu önceden şu şekilde buluyordum.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Düzeltme
Sayın @PriveT 'in çok yerinde uyarısı ile
formüllerin yazımında (Mesaj No.4 ve Mesaj No.10)
F3:F22<>"5/C"
şeklinde yazılan (kopyala - yapıştır ile yaptığımdan hatayı geç farkettim) kısım, örnek dokumana göre Sınıfların B kolonunda bulunduğundan dolayı
B3:B22<>"5/C"
şeklinde olmalıdır. Lütfen bu düzeltmeyi dikkate alınız...
@PriveT özel teşekkürler....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...