Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba,
@Ömer BARAN Beyin Örnek Excel Tablodan Veri Çekmek başlığı altında verdiği aşağıdaki formülü farklı bir ihtiyacımı karşılayacak şekle dönüştürmeye çalışıyorum.
Formül aşağıdaki gibi çalışıyor.
E Sütununda öğrenci isimleri yazılmadığında yani tüm öğrenciler derslere katıldığında bu alana Tam şeklinde veri yazdırıyorum.
üstteki kodu aşağıdaki şekilde değiştirdim.
"Tam";Veri!$E$1:$E$400 şeklinde ise yani Tam yazan bir içerik varsa 1. işlemini yap yoksa 2. işlemini yap şeklinde çalışacak duruma nasıl çevirebilirim.
KISACA
Diğer şartlar eşleşiyorsa Veri!$E$1:$E$400 arasında bu satırda bulunan DEĞER Tam ise 1. işlemi yap değilse 2. işlemi yap.....
DİĞER ŞARTLAR
(Veri!$D$1:$D$400=AR$4) DERSİN ADI
(Veri!$C$1:$C$400=AR$3) ÖĞRETMENİN ADI
(Veri!$A$1:$A$400=$AM$1) TARİH
(Veri!$B$1:$B$400=AR$5)) SAAT
Eşleşiyorsa
(ESAYIYSA(BUL("Tam";Veri!$E$1:$E$400)))
doğru ise 1. işleme yap...
değilse 2. işlemi yap....
ilk formülün {"";"X"} bu alanında 1. ve 2. işlem olarak bahsettiğim diğer formülleri koydum ancak formüller burada çalışmadı
Örnek dosyaya Örnek Excel Tablodan Veri Çekmek buradaki konudan ulaşılabilir
@Ömer BARAN Beyin Örnek Excel Tablodan Veri Çekmek başlığı altında verdiği aşağıdaki formülü farklı bir ihtiyacımı karşılayacak şekle dönüştürmeye çalışıyorum.
Formül aşağıdaki gibi çalışıyor.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
E Sütununda öğrenci isimleri yazılmadığında yani tüm öğrenciler derslere katıldığında bu alana Tam şeklinde veri yazdırıyorum.
üstteki kodu aşağıdaki şekilde değiştirdim.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
"Tam";Veri!$E$1:$E$400 şeklinde ise yani Tam yazan bir içerik varsa 1. işlemini yap yoksa 2. işlemini yap şeklinde çalışacak duruma nasıl çevirebilirim.
KISACA
Diğer şartlar eşleşiyorsa Veri!$E$1:$E$400 arasında bu satırda bulunan DEĞER Tam ise 1. işlemi yap değilse 2. işlemi yap.....
DİĞER ŞARTLAR
(Veri!$D$1:$D$400=AR$4) DERSİN ADI
(Veri!$C$1:$C$400=AR$3) ÖĞRETMENİN ADI
(Veri!$A$1:$A$400=$AM$1) TARİH
(Veri!$B$1:$B$400=AR$5)) SAAT
Eşleşiyorsa
(ESAYIYSA(BUL("Tam";Veri!$E$1:$E$400)))
doğru ise 1. işleme yap...
değilse 2. işlemi yap....
ilk formülün {"";"X"} bu alanında 1. ve 2. işlem olarak bahsettiğim diğer formülleri koydum ancak formüller burada çalışmadı
Örnek dosyaya Örnek Excel Tablodan Veri Çekmek buradaki konudan ulaşılabilir