Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
ikinci üçüncü eklenebilecek olan 4 5 6 sayfalardan aynı kişilere ait olabilecek verileri listelemek için formül yardımı
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(15 satır)
Ekli dosyalar
Sayın cakarem ilginize emeğinize sağlık. iki sayfa için yaptığınız sorgu sayfası sicil hanesi çalışıyor isim veya diğer herhangi bir bilgi girildiğinde de sorgu yapmak istiyorum bir de sayfa sayısı artarsa (GGY-GGYEGT-XXX-XGX şeklinde çoğalırsa) ne şekilde nereye kod yazılması gerekir. Makro ile değil de formülle yapılabilme durumu olabilir mi sizce.Ekli dosyayı inceleyiniz.
Arama ikonuna makro kodu atanmıştır. Kenarlık çizgileri koşullu biçimlendirme ile otomatik eklenir hale getirilmiştir. Arama işlemi yapılmadan önce sayfa temizlenmektedir.
Not: Arama sicil koduna göre gerçekleşmektedir.
İlgili Makro Kodu:
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (15 satır)
![]()
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(19 satır)
Ekli dosyalar
Elinize emeğinize sağlık.. Makrodan ziyade formül olma durumu olabilir mi? en azından makro konusunu bilmediğim için olacak formülü diğer uygulama alanlarına uyurlayabileceğim için öğrenmek istiyorum...Eklenen sayfa yapısı diğerleri ile aynı olduğu sürece sorun yaşamazsınız. Ekleyip deneme yapabilirsiniz.
İkinci isteğinizde birden fazla arama kriteri girilmesi durumu? Bununla ilgili arama algoritması yazılması gerek. Uğraştıracağı için şimdilik sadece tek arama kriteri üzerinden kodu yazdım. Diğer alanlar içinde koda ekleme yaptım. Yalnız Görev Yeri ve Türü bilgisi diğer sayfalarda olmadığı için aramaya dahil etmedim.
Ekli dosyayı inceleyiniz.
Not : Sicil, Ad veya Soyad bölümlerinden herhangi birine eşit bir veri bulduğunda ilgili satır eklenmektedir.
İlgili Kod yapısı :
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (19 satır)
İlginize teşekkür ederim @Ömer BARAN hocamızın cevabını müsait olduğunda bekleyelim o zaman....Formül konusunda maalasef yapılabilirliği konusunda bir şey diyemem. Formül konusunda @Ömer BARAN hocamızın engin bilgileri bulunmakta.
Ömer hocam için soruyu özetlemiş olayım.
- Her sayfadan girilen bilgiler kıyaslanarak alt alta veriler getirilecek. Makro kodu ile bu işlem kolaylıkla yapılmakta ama formülle nasıl yapılır bilemedim.
Bu tür çalışmaların MAKRO kullanılarak yapılmasını tavsiye ederim.
Ekteki belgede formülle sonuç alınmaya yönelik bir çalışma oluşturdum, deneyiniz.
Eline emeğine sağlık üstat....
DÜŞAYARA ŞEHİR ARAMA VE OTOMATİK OLUŞTURMA
|
|
Veri arama ve sonuca göre veri getirme
|
|
![]() |
Farklı Sayfalardaki Verileri Tek Sütunda Toplama
|
Açılan Listelere Göre Diğer Sayfalardan Veri Çekme
|