Sayfalar Arası Veri Aktarılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kafkas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kafkas

Kullanıcı
İyi günler ekteki excelde sayfa 1 den sayfa 2 ye veri aktarımı yapmak istiyorum sayfa 2 deki tabloda oda no yazan 4. satırdaki oda isimleri değiştikçe sayfa birdeki ad soyad gelmesini mümkün mü düşey ara formülü ile olurmu bilemiyorum makroda olabilir diye düşünüyorum şimdiden teşekkürler.
Örnek : SAYFA 2 DEKİ ODA C4 YAZDIĞIMDA SAYFA 1 DEKİ D SÜTUNUNDAKİ C4 YAZAN ODALARIN KARŞISINDAKİ İSİMLER GELSİN BU ŞEKİLDE 90'A YAKIN ODA VAR

=DÜŞEYARA(B4;Sayfa1!B1:D15;2;0) formül bu şekildedir. Fakat aradığımız içerikten ikişer adet varsa farklı bir yol izlememiz sizin için kolaylık sağyacaktır. Çalışmayı inceleyebilirsiniz..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki formülü B5 hücresine yapıştırıp CTRL+SHİFT+ENTER tuşlamasıyla hücreden çıkın. Daha sonra sürükleyerek son satıra kadar çoğaltınız ve sonrasında hücreleri kopyalayıp diğer sütunlara da yapıştırınız.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki formülü B5 hücresine yapıştırıp CTRL+SHİFT+ENTER tuşlamasıyla hücreden çıkın. Daha sonra bu sürükleyerek son satıra kadar çoğaltınız ve sonrasında hücreleri kopyalayıp diğer sütunlara da yapıştırınız.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Harika olmuş fakat kendi çalışma sayfama entegre ettim olmadı.

Formülü hücreye yapıştırdıktan sonra hücrenin içinden çıkarken ctrl+shift+enter tuşlarına basarak çıkmanız gerektiğini belirtmiştim.
Bu şekilde yaptınız mı?
Formulü kendi sayfalarıma göre uyarladım harfiyen ama olmadı yani anlamadım sonuçta iş aynı kendi çalışma sayfama formulü aktarınca olmuyor