Kısa Açıklama
Makro Kullanarak Ek Sütunlar Ekleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhabalar, Kolay Gelsin.
Ekte vermiş olduğum dosyayı burada Sn. Üstadım @Ömer BARAN tarafından çözüme kavuşturulmuş olup dosyayı 1 senedir kullanmaktayım. Dosyadaki verilerin artmasından dolayı dosya da formül ile yazdıklarımın aslında Sn. Üstadım @Ömer BARAN yazmış olduğu kodun içerisine entegre edilebilir diye düşündüm. Dosyanın verimlilik açısından bunun daha doğru bir adım olacağını düşündüm.
Kodun çalışma mantığı ; GÇB adlı sayfa da a5 sütununa zsd102 de bulunan bir beyanname numarası yazdığımız da zsd102 den otamatik olarak verileri çekmektedir. mevcut excel de ise 6 ve 7. sütundaki verileri getirmektedir.
ZSD102 sayfasın GÇB adlı dosyaya sütun numarası olarak aşağıda ki tablo ya yazıyorum ilk 2 satır zaten kodun ve excel içersinde ekli onun devamına diğerlerini eklemek istiyorum.
Ben kodu geliştirmeyi denedim;
1)
kısmında hata alıyorum.
2) kodu ben geliştirmeye çalıştım ama başarılı olamadım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. iyilikle kalın.
Dosyanın buradaki eski linki; Çözüldü - Makro Kullanarak Verileri Listeleme
Ekte vermiş olduğum dosyayı burada Sn. Üstadım @Ömer BARAN tarafından çözüme kavuşturulmuş olup dosyayı 1 senedir kullanmaktayım. Dosyadaki verilerin artmasından dolayı dosya da formül ile yazdıklarımın aslında Sn. Üstadım @Ömer BARAN yazmış olduğu kodun içerisine entegre edilebilir diye düşündüm. Dosyanın verimlilik açısından bunun daha doğru bir adım olacağını düşündüm.
Kodun çalışma mantığı ; GÇB adlı sayfa da a5 sütununa zsd102 de bulunan bir beyanname numarası yazdığımız da zsd102 den otamatik olarak verileri çekmektedir. mevcut excel de ise 6 ve 7. sütundaki verileri getirmektedir.
ZSD102 sayfasın GÇB adlı dosyaya sütun numarası olarak aşağıda ki tablo ya yazıyorum ilk 2 satır zaten kodun ve excel içersinde ekli onun devamına diğerlerini eklemek istiyorum.
ZSD102 SAYFASINDAN | GÇB ADLI SAYFAYA |
14(eklendi) | 6(eklendi) |
16(eklendi) | 7(eklendi) |
4 | 15 |
6 | 4 |
12 | 11 |
17 | 3 |
18 | 5 |
19 | 12 |
20 | 16 |
Ben kodu geliştirmeyi denedim;
1)
kısmında hata alıyorum.
2) kodu ben geliştirmeye çalıştım ama başarılı olamadım.
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(35 satır)
Yardımlarınız için teşekkür ederim. iyilikle kalın.
Dosyanın buradaki eski linki; Çözüldü - Makro Kullanarak Verileri Listeleme