Listview Personel Güncelleme Ekleme Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sedat2161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sedat2161

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe

Ekli dosyalar

Isme göre kontrol edilebilir ama isim alanı kesin olarak benzersiz olacak mi?
TC no gibi benzersiz bir alan olsa sorun olmazdı ama isim benzer olabiliyor bazen
Kesin olarak benzersiz olacaksa hem güncelleme hem de ekleme isme gore yapılabilir

Isme göre kontrol edilebilir ama isim alanı kesin olarak benzersiz olacak mi?
TC no gibi benzersiz bir alan olsa sorun olmazdı ama isim benzer olabiliyor bazen
Kesin olarak benzersiz olacaksa hem güncelleme hem de ekleme isme gore yapılabilir
Hayırlı sabahlar sayın hocam.
Hocam personellere birer sicil no versek yeni kayıt yapıldığında da en son numaradan sicil no verilirse bu şekilde benzersiz olabilir mi. Ben örnek olarak fiş teslim dosyası I sütununa 1001 den başlayan sicil no ekledim. Bu siciller artık personelin TC no gibi olacak.

Ekli dosyalar

Olur olmasına ama bu tür değişikliklerde dikkatli olmak gerekiyor kodlar alanlara gore yazılır sonradan ekleyip çıkaracağınız her alan tüm kodları yeniden düzenlemeyi gerektirebilir
Eğer S.No sürekli değişmeyecekse alan da kimlik no olabilir

Olur olmasına ama bu tür değişikliklerde dikkatli olmak gerekiyor kodlar alanlara gore yazılır sonradan ekleyip çıkaracağınız her alan tüm kodları yeniden düzenlemeyi gerektirebilir
Eğer S.No sürekli değişmeyecekse alan da kimlik no olabilir
Hayırlı sabahlar halily hocam
Hocam en iyisi sicil no verelim sıra no değişiyor. Ben dosyayı elimden geldiği kadar düzelttim. (kodlar üstünde oynama yaparak) bi bakabilseniz.

Ekli dosyalar

uygun bir zamanda incelemeye çalışırım ama
1 - yeni kayıt eklerken izlemesi gereken yol ne?
2 - hangi verileri biz elle ekliyoruz, hangi verileri kodlar otomatik belirliyor?
3 - sorularınızdan biri yanılmıyorsam alfabetik sıralamayla ilgiliydi sıralama çalıştığında hangi alanlar sıralamaya dahil oluyor hangileri olmuyor?
mesela son eklediğiniz kişinin ismi A ile başlıyorsa alfabetik sıralama yapılınca S.No o kişiyle beraber üste taşınıyor mu yoksa sadece S.No dışındakiler mi taşınıyor
4 - eklemeden önce mükerrer kayıt kontrolü isim-soy isim alanına göre mi olacak?

uygun bir zamanda incelemeye çalışırım ama
1 - yeni kayıt eklerken izlemesi gereken yol ne?
2 - hangi verileri biz elle ekliyoruz, hangi verileri kodlar otomatik belirliyor?
3 - sorularınızdan biri yanılmıyorsam alfabetik sıralamayla ilgiliydi sıralama çalıştığında hangi alanlar sıralamaya dahil oluyor hangileri olmuyor?
mesela son eklediğiniz kişinin ismi A ile başlıyorsa alfabetik sıralama yapılınca S.No o kişiyle beraber üste taşınıyor mu yoksa sadece S.No dışındakiler mi taşınıyor
4 - eklemeden önce mükerrer kayıt kontrolü isim-soy isim alanına göre mi olacak?
Hocam merhaba
----Yeni kayıt eklerken izlenmesi gereken yol.
1- Kayıt eklerken Ad ve soyad Alfebetik sıra ile olacak.
2- Ad soyad, Ünvanı ve Birimini elle ekliyoruz.
3-Sicil no en I sütunundaki en son rakam hangisi ise ondan sonraki numarayı otomatik alacak.

bir kaç şeyi yeniden düzenledim
bir de sicil no için sizin tekrar değer girmenize gerek yok kendisi kullanılmış en büyük değeri bulup ona 1 ekliyor
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(27 satır)

Ekli dosyalar

Sicil noyu kontrol ettiniz mi, sorun var mi?
Sıralama yapınca isimle beraber yer değiştiriyor bu yapilan doğru mu?

rica ederim
iyi çalışmalar
Sayın hocam iyi geceler.
Programda bazı değişiklikler oldu. Personel ekle de bir sorun ile karşılaştım. Yeni personel eklediğimde pasif sütununda kayma yaşamaktayım.
Yeni personel eklendiğinde pasif sütunundaki bilgi sabit kalmakta personelin kendisi ile beraber yer değiştirmemektedir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

İşlemi etkileyen başka şeyler var mıdır bilemiyorum.
Birkaç küçük dokunuş yaptım, deneyip geri dönüş yaparsınız.

Ekli dosyalar