Kapalı Dosyadan Mükerrer Kayıt Silme

mertatakan3838

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Değerli forum üyeleri paylaşmış olduğum çalışma ile yapmak istediğim kapalı isimli çalışma kitabım masaüstünde olmak koşulu ile kapalı dosyanın C sütunundaki TC kimlik numarasını baz alarak mükerrer kayıtlardan birini bırakıp diğer mükerrerlerin bulunduğu satırları komple silmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Kapalı dosyanız masa üstünde bulunsun. Açık kitap isimli dosyada buton ekledim. Butonu kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Eğer kapalı dosyayı açtırmadan bir silme işlemi düşünüyorsanız, bu erişim için kullandığımız ADO yöntemi ne yazık ki Excel veritabanında DELETE komutunu desteklemiyor.

Bilgi olarak yazmak istedim.

Açık ve kapalı olan İki dosyanızıda masaütsüne alarak dener misiniz. Dosyayı denediğimde hata vermeden işlem yapıyordu.
Yine hata verirse, tüm kodu burada paylaşın, bilgisayarda olmadığım için kodları kontrol edemiyorum.

Aşağıdaki kodu bir deneyin.
Hata verdiğinde "kapalı" isimli dosyanızda açılmış durumda mı oluyor dikkat edin.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(32 satır)

O satırı deneme amaçlı yazmıştım, şimdi farkettim. Hata veren satırı silin Ve aşağıdaki satırı da silip deneyin.

aa = kapali.Name

Aslında kodu denediğimde bu satırların hiç birinde hata vermeden istediğiniz işlemi gerçekleştirmişti.

Workbooks("kapalı") yazan yerleri Activeworkbook olarak değiştirip deneyin.