Selamlar,
uyku gelmeyince, sizin grafik üzerinde biraz çalıştım ve ekteki örnek dokumanı hazırladım...
Sizin dokumanınızın yapısını, grafiğin kullanım amacını ve kullanım şeklini bilmediğim için herhangi bir yorum yapamam.
Yerinizde ben olsaydım, grafiğin okunabilirliği, yorumlanabilirliği ve kullanım kolaylığı açısından ekteki gibi bir grafik kullanırdım...
(Tamamen şahsi görüşümdür)
Resimlerle açıklarsam

Veri sayfasının ilk 5 kolonu sizin verilerinize ait. Bu kolonlara 200 satırlık veri girilebilir. Yani yapı 200 satıra kadar dinamik yapıdır.
Diğer kolonlarda ise, gerek kesişim noktalarının hesaplanması ve gerekse grafik serilerinin oluşturulmasına yönelik hesaplamalar bulunmaktadır.
Grafik serileri de dinamik yapıda olduklarından, dinamik alanlar için ad tanımlamaları kullanılmıştır.
Grafik sayfası ise, üstteki gibi olup, seriler Veri sayfasındaki referanslara göre yapılan ad tanımlamalarıyla oluşturuldu.
Sol üstteki seçenek düğmeleri yardımıyla istenilen Eğri seçilir.. Seçime ait kaydırma çubuğu ile de Eğri üzerinde Noktanın hareketi sağlanır. Noktaya ait etikette de noktanın koordinatları yazılmaktadır.
Not : Kesişim Noktaları, özellikle Kırmızı ve Mor renkli eğrilerle ilgili olduklarından, Kesişim Noktalarının koordinatlarının gösterimlerini Kırmızı ve Mor eğriler üzerinde noktayı hareket ettirerek görebilirsiniz.