Hücrede AY İsminin Geçtiğini Kontrol Etme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metinho86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

metinho86

Pro Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
İngilizce
Merhaba,

Bir hücrede mesela "05-Ekim-2024 tarihinde gelecekler" şeklinde bir cümle yazılı. Alternatif olarak, "05-Eki-2024 tarihinde gelecekler" gibi de geçebilir ay adı.
Hücrenin A1 olduğunu varsaysak, B1 hücresinde "DOĞRU" "YANLIŞ" yazdırmak için nasıl bir formül yazmam gerekir?

Desteğiniz için teşekkürler.

Cevaplar için teşekkürler. 3 numaralı mesaj istediğim sonucu vermektedir. Ancak 5 ve 6. mesajlardaki formüller mesela "12-Kas-204 -Test" şeklindeki bir değer için "YANLIŞ" döndürdü.
Bu mesajlarda ay isimlerinin kısaltmaları seçeneği kolayca eklenebilir mi? gerçekten çok kısa ve faydalı formüllere benzemekteler.

Ben sadece "AY" isimlerine bakıyorum. Onun dışındaki değerler ile ilgilenmemekteyim. Yani işin tarihsel bir tarafı yok. Hücre içinde Kas ya da Kasım geçip geçmediği önemlidir.

Teşekkürler. Bu formül ile işlem tamamdır. Aslında beni cezbeden "\b(\d{2})-(\w+)-(\d{4})\b" gibi kısaltmalar olmuştu. Ama anladığım kadarıyla o yöntemle ay isimlerini tam ya da kısaltma olarak netleştirme şansımız yok.

Belki şu işinizi görebilir verilerinizde tire aralarında boşluk olma ihtimalinide ortadan kaldırır. deneyin:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...