Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba,
@Ömer BARAN Beyin Öğretmen Çizelgesinden Ders Programı Oluşturmak başlıklı konuda vermiş olduğu biraz daha farklı bir çizelgede uygulamaya çalışıyorum.
@Ömer BARAN beyin formülü her günde 9 sütun yer alacak şekilde çalışıyor.
Formül içindeki kısım ile o günün kaçıncı gün olduğu bulunuyor. Yani Pazartesi günü için 1, Salı günü için 2, ..... Cuma günü için ise 5 değeri elde edilebiliyor.
Ancak benim şuan yeni ve farklı bir çizelgemde
pazartesi günü için 8 sütun var diğer günler için 7 sütun var.
Formülü pazartesi yani 8 sütun için
şeklinde düzenledim herhangi bir sıkıntı yok. Çünkü işlemin sonucu tam sayı olarak 1 çıkıyor.
Ancak diğer günler yani 7 sütunlu günler için
şeklinde formülü kullandığımızda
son sütundaki işlemin sonucu diğer güne geçiyor ya da bir fazla veriyor. Matematiksel işlemin sonucu doğru olduğu için...
Formülde sıra dışı bir işlem yaparak doğru sonuç verdirebilirim ancak o da düzgün bir iş yapmaya ters bir durum...
Aşağıdaki görselde de ifade etmeye çalıştığım gibi bu yapıyı günlere göre içerdiği sutunda aynı değerleri nasıl verdirebilirim?
@Ömer BARAN Beyin Öğretmen Çizelgesinden Ders Programı Oluşturmak başlıklı konuda vermiş olduğu biraz daha farklı bir çizelgede uygulamaya çalışıyorum.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
@Ömer BARAN beyin formülü her günde 9 sütun yer alacak şekilde çalışıyor.
Formül içindeki kısım ile o günün kaçıncı gün olduğu bulunuyor. Yani Pazartesi günü için 1, Salı günü için 2, ..... Cuma günü için ise 5 değeri elde edilebiliyor.
Kod:
(1 satır)
Ancak benim şuan yeni ve farklı bir çizelgemde
pazartesi günü için 8 sütun var diğer günler için 7 sütun var.
Formülü pazartesi yani 8 sütun için
Kod:
(1 satır)
Ancak diğer günler yani 7 sütunlu günler için
Kod:
(1 satır)
son sütundaki işlemin sonucu diğer güne geçiyor ya da bir fazla veriyor. Matematiksel işlemin sonucu doğru olduğu için...
Formülde sıra dışı bir işlem yaparak doğru sonuç verdirebilirim ancak o da düzgün bir iş yapmaya ters bir durum...
Aşağıdaki görselde de ifade etmeye çalıştığım gibi bu yapıyı günlere göre içerdiği sutunda aynı değerleri nasıl verdirebilirim?
Ekli dosyalar