Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Arkadaşlar herkese selamlar, ekteki dosyada düşeyara hata veriliyor neden olabilir?
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
=DÜŞEYARA(#BAŞV!;#BAŞV!;2;YANLIŞ)=DÜŞEYARA(F2;A2:B10;2;YANLIŞ)
=DÜŞEYARA(<b><span style="color: rgb(132, 53, 52)">F2</span></b>;$A$2:$B$10;2;YANLIŞ)=DÜŞEYARA(F2;A2:B10;2;YANLIŞ)
Merhabalar SAP tan gelen veri dediğiniz gibi başında Kesme işareti(') var ise VE sizin dosyanızdaki verilerinizde kesme işareti yok ise ikisinin eşleşememesi normal neden SAP tan bu şekilde geliyor hakkında fikrim yok. Ama bu durumda sorunu nasıl çözebiliriz derseniz.Hocam bir yanlışlık olmuş dosyada evet biliyorum bunu ancak şimdi gösteremedim ama gerçekten bulmuyornasıl anlatabilirim şu an bende de hata vermedi ama sadece öğrenmek istediğim şey SAP'den alınan verilen vlookupta bulunamamasının sebebi ne olabilir, "'" işareti ekleyip başına o şekilde bakınca neden buluyor bunu öğrenmek istiyorum, windows2013 için soruyorum bu arada.. teşeklürler..
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
(1 satır)
(1 satır)
Sorununuzu yaşadığınız dosyanızı paylaşırsanız çok daha kesin ve net çözüm bulurduk hiç tırnak işareti eklemelerle uğraşmazdınız. Ama muhtemelen SAP tan indirdiğiniz veriler de yada kendi verilerinizde gereksiz boşluklar yada format farklılıklarından dolayı eşleşmeme durumu oluyor. Bunun için de hiç tırnak işaretleri eklemeden Hücre referanslarınıza KIRP.. TEMİZ.. &""...*1...+0... gibi formül ve yöntemleri eklemelerle çözüm bulabilirsiniz. Daha önce de bu tür sorun yaşayan bir katılımcı vardı konunun linki aşağıdadır. Linki inceleyiniz sorununuzu çözemezseniz dosyanızı paylaşırsanız yardımcı olurum. İyi çalışmalar.Hocam şöyle SAP'den tırnaklı olarak gelmiyor, ben sap indirdikten sonra ' işareti koyunca ancak vlookup çalışıyor. ' koyuyorum hem indirdiğim verilere hem de aradığım değere. Yani bunun bir anlamı var mı diye öğrenmek istemiştim ben, ' işaretinin excelde belki bir anlamı vardır diye..
Denedim hocam o sayfadaki formülleri bu şekilde oldu.Sorununuzu yaşadığınız dosyanızı paylaşırsanız çok daha kesin ve net çözüm bulurduk hiç tırnak işareti eklemelerle uğraşmazdınız. Ama muhtemelen SAP tan indirdiğiniz veriler de yada kendi verilerinizde gereksiz boşluklar yada format farklılıklarından dolayı eşleşmeme durumu oluyor. Bunun için de hiç tırnak işaretleri eklemeden Hücre referanslarınıza KIRP.. TEMİZ.. &""...*1...+0... gibi formül ve yöntemleri eklemelerle çözüm bulabilirsiniz. Daha önce de bu tür sorun yaşayan bir katılımcı vardı konunun linki aşağıdadır. Linki inceleyiniz sorununuzu çözemezseniz dosyanızı paylaşırsanız yardımcı olurum. İyi çalışmalar.
Ekli dosyalar
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(KIRP(E2);A:B;2;YANLIŞ);DÜŞEYARA(--E2;A:B;2;YANLIŞ))
=EĞERHATA(EĞERHATA(DÜŞEYARA(KIRP(E2);A:B;2;YANLIŞ);DÜŞEYARA(--E2;A:B;2;YANLIŞ));"")
DÜŞEYARA da #yok hatası nedenleri
|
|
Excelde Toplama İşlemi Yapma
|
|
Excelde Tarih İşlemleri
|
|
Excelde Vlookup ve if kullanımı
|
|