Bul Kaydet Temizle LISTVIEW

sedat2161

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Hayırlı günler hocalarım. Üstünde çalıştığım Programıma bugün son halini vermeye çalışıyorum. Sonunda Listwiev konusunu hal ettim.
Şu sorunları hal edersem inşallah program büyük ölçüde tamamdır. Yardımlarınızı bekliyorum.
- ListViewde sorgu
- Değişiklik kaydetme
-Vekil personel Bilgileri silme
bunların kodları eksik kaldı.
-Birde Asil personel sıra numarası gelmiyor.
Yardımlarını bekliyorum. Beni bu bunalımdan lütfen kurtarın. Sayın hocalarım

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba Sedat Bey.

VEKİL SİL ve KAYDET işlemleri tamam sanırım.
KAYIT SATIRINI tamamen silme ve ARAMA konusuna daha sonra bakayım artık.

Ekteki belgeyi tamam dediğim kısımla ilgili olarak deneyip sonucu iletirsiniz.

.

Ekli dosyalar

Sedat Bey.

Sanırım istediğiniz hususların tümü tamamlandı.
Deneyin.

Ömer hocam Hayırlı akşamlar. Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.
- Hocam Puantaja bilgi aktarırken bir sorun oluştu.
- Şu an eklediğim dosyada Puantaja bilgi aktar butonuna tıkladığımda bilgiler aktarılıyor.
-Ancak Bilgi girişinde herhangi bir personelde değişiklikleri kaydet butonuna tıkladığımda(1.Resi 2 numaralı Şahıs örnek olarak) hücre kenarlıklarında yeşil renk beliriyor ve aktarma yapmıyor. İlgili dosya ve işlem hata resimleri ektedir. Yardımlarınızı bekliyorum. Dosyam sayenizde çok az kaldı. İnşallah son düzeltmeler olacak.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    7.3 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.webp
    2.webp
    26.1 KB · Görüntüleme: 43
  • listviewi aktarma (4).xlsm
    listviewi aktarma (4).xlsm
    452.3 KB · Görüntüleme: 8
.................
Şu sorunları hal edersem inşallah program büyük ölçüde tamamdır. Yardımlarınızı bekliyorum.
- ListViewde sorgu
- Değişiklik kaydetme
-Vekil personel Bilgileri silme
bunların kodları eksik kaldı.
-Birde Asil personel sıra numarası gelmiyor.
...............
Sedat Bey.

Konu açılış mesajında yer alan tüm sorunlar giderildi mi giderilmedi mi?
Konu ListView nesnesindeki sorunlar/ihtiyaçlar için açıldığı için,
doğal olarak ben, eklediğiniz belgeyi sadece konu açılış mesajındaki hususlarla ilgili olarak kontrol edip,
gerekli tüm kodlamaları yaptım ve belgenizi son cevabımın ekinde gönderdim.

Göderdiğim belge ve içerisindeki kodlamaların, konu içeriğiyle ilgili tüm ihtiyacı/sorunları,
tam-sorunsuz olarak karşılıyorsa bunu belirtin ki konu ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlenebilsin.

Belgenizle ilgili, Listview konusu dışında başka sorunlar varsa ya da Listview nesnesiyle ilgili kodlamalar
belgedeki başka yerlerde soruna neden oluyorsa; bu yeni sorunlar/ihtiyaçlar için nesne/işlem türü bazında
yeni konu/konular açıp, önceki çözümlerin uygulandığı, belgenizin son halini örnek belge olarak ekleyip
bunun üzerinden destek isterseniz iyi olur.

Bu şekilde; bir adet belgeye odaklanan, belgedeki tüm sorunların (içerik/işlem/nesne türü ayrımı olmaksızın)
açılan tek bir forum konusu başlığı altında sorulması malesef forum mantığıyla çelişiyor ve
diğer forum üyeleri açısından da hiç anlamlı/faydalı olmuyor.

Yine de ilk bakışta gördüklerimi belirteyim:
-- UserForm'u açıp ve Bilgi Girişi kulakçığı üzerinden veri girişi/değişikliği/vekil silme/satır silme işlemlerini yaptınız,
-- Sonra Puantaj Aktarma kulakçığına geçtiniz ve dönem seçerek PUANTAJ AKTARMA düğmesine tıkladınız.
-- Bu kodların aşağıdaki kısımlarındaki kontrollerin doğru sütunlardan yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisiniz.
Ayrıca alan adresi olarak "B3:B2500" gibi belli bir satır aralığı kullanmak yerine;
madem üstte son1=........... şeklinde bir kod satırı olduğuna göre bunları "B3:B" & son1 gibi değiştirin.
Bunu halledemezsiniz, bu sorun için yeni bir konu açın.
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(6 satır)
-- Diyelim yukarıdaki sorun halledildi ve aktarmayı sorunsuz yaptınız. Ancak mevcut kodlar, veri aktardıktan sonra
BİLGİ sayfasındaki verileri silinmesini sağlayacak gibi görünüyor bunun farkında mısınız?
BİLGİ sayfasındaki veriler silinirse tekrar Bilgi Girişi kulakçığınıza geçip orada işlem yapmaya çalışırsanız
yeni sorunlarla karşılaşmanız muhtemel olacaktır. Bunu halledemezseniz bunun için ayrı bir konu açın.

Sanırım forum işleyişini anlatabildim.

.

Sedat Bey.

Konu açılış mesajında yer alan tüm sorunlar giderildi mi giderilmedi mi?
Konu ListView nesnesindeki sorunlar/ihtiyaçlar için açıldığı için,
doğal olarak ben, eklediğiniz belgeyi sadece konu açılış mesajındaki hususlarla ilgili olarak kontrol edip,
gerekli tüm kodlamaları yaptım ve belgenizi son cevabımın ekinde gönderdim.

Göderdiğim belge ve içerisindeki kodlamaların, konu içeriğiyle ilgili tüm ihtiyacı/sorunları,
tam-sorunsuz olarak karşılıyorsa bunu belirtin ki konu ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlenebilsin.

Belgenizle ilgili, Listview konusu dışında başka sorunlar varsa ya da Listview nesnesiyle ilgili kodlamalar
belgedeki başka yerlerde soruna neden oluyorsa; bu yeni sorunlar/ihtiyaçlar için nesne/işlem türü bazında
yeni konu/konular açıp, önceki çözümlerin uygulandığı, belgenizin son halini örnek belge olarak ekleyip
bunun üzerinden destek isterseniz iyi olur.

Bu şekilde; bir adet belgeye odaklanan, belgedeki tüm sorunların (içerik/işlem/nesne türü ayrımı olmaksızın)
açılan tek bir forum konusu başlığı altında sorulması malesef forum mantığıyla çelişiyor ve
diğer forum üyeleri açısından da hiç anlamlı/faydalı olmuyor.

Yine de ilk bakışta gördüklerimi belirteyim:
-- UserForm'u açıp ve Bilgi Girişi kulakçığı üzerinden veri girişi/değişikliği/vekil silme/satır silme işlemlerini yaptınız,
-- Sonra Puantaj Aktarma kulakçığına geçtiniz ve dönem seçerek PUANTAJ AKTARMA düğmesine tıkladınız.
-- Bu kodların aşağıdaki kısımlarındaki kontrollerin doğru sütunlardan yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisiniz.
Ayrıca alan adresi olarak "B3:B2500" gibi belli bir satır aralığı kullanmak yerine;
madem üstte son1=........... şeklinde bir kod satırı olduğuna göre bunları "B3:B" & son1 gibi değiştirin.
Bunu halledemezsiniz, bu sorun için yeni bir konu açın.
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(6 satır)
-- Diyelim yukarıdaki sorun halledildi ve aktarmayı sorunsuz yaptınız. Ancak mevcut kodlar, veri aktardıktan sonra
BİLGİ sayfasındaki verileri silinmesini sağlayacak gibi görünüyor bunun farkında mısınız?
BİLGİ sayfasındaki veriler silinirse tekrar Bilgi Girişi kulakçığınıza geçip orada işlem yapmaya çalışırsanız
yeni sorunlarla karşılaşmanız muhtemel olacaktır. Bunu halledemezseniz bunun için ayrı bir konu açın.

Sanırım forum işleyişini anlatabildim.

.
Hocam bu konu ile ilgili olan sorunlar çözüldü . ALLAH razı olsun. Emeğinize sağlık. Sizi çok yoruyorum. Gerçekten bu kadar açıklama yazmışsınız, kendi adıma sizi rahatsız ettiğimden dolayı çok üzülüyorum. Sizi yormak istemiyorum. Hakkınızı helal edin.