- Görüntüleme: 461
- Cevaplar: 3
Microsoft Excel, tarihler ve zaman aralıkları üzerinde çalışırken kullanıcılarına mükemmel bir esneklik sunar. Özellikle, bir yıl içinde belirli bir haftanın gününün kaç kez geçtiğini belirlemek gibi özel ihtiyaçlar için oldukça faydalıdır. Bu makalede, bu işlemi Excel'de nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım öğreneceksiniz.
Excel ile Haftanın Günlerini Sayma
Belirli bir yılda, örneğin Pazartesi gününün kaç kez geçtiğini öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.Adım 1: Yılı Belirleyin
Öncelikle, analiz etmek istediğiniz yılı A1 hücresine girin. Örneğin: "2023".Adım 2: Hedef Günü Tanımlayın
B1 hücresine, sayısını belirlemek istediğiniz günü yazın. Örneğin: "Pazartesi".Adım 3: Formülü Uygulayın
B2 hücresine aşağıdaki formülü girin:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Eğer, Excel 365 kullanıyorsanız, formülü biraz daha farklı olarak aşağıdaki gibi deneyebilirsiniz:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Ek Bilgiler ve İpuçları
Artık Yıllar
Artık yıllarda Şubat ayı 29 gün olduğu için, 366 gün üzerinden hesaplama yapmanız gerektiğini unutmayın.Dil ve Bölgesel Ayarlar
Bu makalede kullanılan formül, Türkçe Excel sürümü için uygundur. Farklı dillerde veya sürümlerde fonksiyon isimleri veya haftanın günleri için kullanılan değerler değişiklik gösterebilir.Ekli dosyalar