Belirli Sütunlara Veri Girilmediğinde Kayıt Engelleme

Belirli Sütunlara Veri Girilmediğinde Kayıt Engelleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kurban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kurban

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
Türkçe
Selamun Aleykum excel uzmanları Sizlerden bır konuda yardim istıyoruz
Ekcel dosyamda bulunan Kurban listeleri Sayfasında bulunan G sütunu, K sütunu, M sütunu H sutunu ve O sütunu bu sütunlar doldurulması gereken sütunlardır bu sütunlara veri girilmediği takdirde excel kayıt yspmasın Ve aynı Zamanda hangi sutun a veri girilmediğin bana Mesaj olarak göstersin .Simdiden vereceginiz cevap için tesekkur ederiz Sebahattın KALDIRIM

Ekli dosyalar

Sn. @kurban
1 kişi iseniz "BİZ" kim, çok kişi iseniz KİMsiniz merak ettim.
Kendinizden söz ederken, BEN yerine ısrarla BİZ kullanıyorsunuz.
FELSEFİ tartışmaya girecek değiliM ancak, bu kullanım Türkçe açısından sıkıntılı.

Her neyse; aşağıdaki kodu VBA ekranındaki ThisWorkbook (BuÇalışmaKitabı) bölümüne yapıştırın.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(20 satır)

Sayın @Ömer BARAN Teşekkür Ederiz burada G Sütunu Yerine Adı soyadı Giriniz H sütunu Yerine Telefon No Giriniz K sütunu yerine Hisse Satış bölgesi Giriniz M sütunu yerine Temsilci Giriniz O sütunu Yerine bölge Giriniz diye mesaj olarak yazabilir miyiz .

Ekli dosyalar

Hocam kodu ekledim fakat sonuc boyle cıktı bu arada kupe no olan sutun 7 hisse olmuyor .Bazen bir kurban 1, 7 kadar hisse sayısı degisebiliyor yanı bazen 1 hisse bazen 5 hisse olabiliyor yanı excel dosyasını ve Ek ran görüntusu size ekte gönderiyorum

resim_2024-01-20_192923482.webp

Ekli dosyalar

Sorunun Devamı G,H,K,M sütunları G sütununa veri girildiğinde işlem Yapacak G sütununa isim girildiğinde kayıt yapacak yalnız G sütununa veri olmasa kayıt yapacak yanı G,H,K,M bu sutunlar daima G sutununu esas alarak islem yapacak

Thisworkbook bölümünde yer alan
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
kod satırının hemen üstüne
End Sub
şeklinde bir satır ekleyin.

Ben bir HATA görmüyorum.
H8, H9, H10 zaten BOŞ idi.
Kontrol edebilmek için, M9 ve K10 hücrelerini de sildim.
CTRL+S (kaydet) dediğimde sonuç şöyle?

1705782157278.webp

hocam benim yapmak istediğim sadece G sutununa hissedar adını girdiğimde H,K,M sutuna veri girdiğimde kaydet dediğimde veriyı kaydedeçek sekilde olması gerekiyor ornegin G Satırına veri girdiğimde h sutunu na veri girilmemesi durumunda excel kaydetmesin bemim istegim G satırında bu H,K,M hücrelerine veri girilmesi durumda excel dosyayı kaydetsin

Sanırım ihtiyacın ne olduğunu anlamayı başaramadık.
Sn @kurban
Şu belgedeki uygulamayı deneyin.
-- YEŞİL veri yazılması gereken hücreler (koşullu biçimlendirme),
-- KIRMIZI silinmesi gereken hücreler (koşullu biçimlendirme),
-- YEŞİL hücreye veri yazılmadan GRİ olanlara veri yazılması engellenir (veri doğrulama).
Denersiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer bey yapmamak istediğimi tam ben anlatamadım galiba yine verdiğiz cevaplardan dolayı tesekkur ederiz ALLAH A emanet olunuz

Çözüm