4 Ayrı Dilime Denk Gelecek Rastgele Tarihler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan odevci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odevci

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Çözüm
Selamlar,
Ne zaman, RASGDİZİ işlevini diğer dizi işlevlerinde kullansam, bende sürekli #TAŞMA ve #HESAPLA hataları veriyor.
Ya da ben beceremiyorum.
O nedenle, bu işlevi diğer dizi işlevlerine sarmadan, ayrı ayrı hesaplattım. Kaldı ki, zaten Çeyrek adedi de 4, diğer dizi işlevlerine gerek yok bence..

Soruya gelince,
** 20 adet tarih, 4 çeyreğe güzel ve Eşit dağılır. Ya 30 adet tarih olsaydı nasıl dağılacaktı.
** Tarihler Benzersiz mi olacaktı. (Benzersiz ise, RasgDizi işlevini hem Benzersiz ve hem de İndis işlevine sarmak gerekir. Bende hemen hatalar oluşuyor...)... Bu durumda, çözüm bende henüz yok...

Neyse bendeki çözüm resimdeki gibi...

A00.webp
@Mehmet hocam çok teşekkür ederim. Detaylıca analiz edeceğim ve kullanacağım dosyamda bir sorun olursa sizi tekrar rahatsız ederim.

Selamlar,
Ne zaman, RASGDİZİ işlevini diğer dizi işlevlerinde kullansam, bende sürekli #TAŞMA ve #HESAPLA hataları veriyor.
Ya da ben beceremiyorum.
O nedenle, bu işlevi diğer dizi işlevlerine sarmadan, ayrı ayrı hesaplattım. Kaldı ki, zaten Çeyrek adedi de 4, diğer dizi işlevlerine gerek yok bence..

Soruya gelince,
** 20 adet tarih, 4 çeyreğe güzel ve Eşit dağılır. Ya 30 adet tarih olsaydı nasıl dağılacaktı.
** Tarihler Benzersiz mi olacaktı. (Benzersiz ise, RasgDizi işlevini hem Benzersiz ve hem de İndis işlevine sarmak gerekir. Bende hemen hatalar oluşuyor...)... Bu durumda, çözüm bende henüz yok...

Neyse bendeki çözüm resimdeki gibi...

A00.webp

Ekli dosyalar

Çözüm
Sayın @52779 hanım (profil resminize binaen yazdım, umarım hatalı bir sıfat değildir) dosya yine muazzam. Çok teşekkür ederim.

@52779 hocam, benim bu konuda bir sorum olacak. Eklediğiniz dosyadan yola çıktığımızda; başlıkları da formülün içine eklemek için en pratik yol hangisi olurdu?

Başlıkları bir sonrakine ekleyelim...
Alternatif bir çözüm daha vereyim.
Aynı dosyadaki hücre referanslarına göre,,

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Hocam boşluk satırını bile formülle oluşturmuşsunuz, şapkamı çıkarttım, selamlıyorum sizi.
Eksik olmayın, sayenizde Excel 365 ile formüllerde çığır açılıyor.