Excel Formül Sorusu Sor

Bir Excel formülüne dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Excel Makro Sorusu Sor

Bir Excel VBA koduna dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Genel Excel Sorusu Sor

Excel'in ön sayfasındaki FORMÜL haricinde olan sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
Fazla Mesai Yapanları Listeleme içeriği, haftalık mesai tablosunu liste olarak gösteren bir dosya içermektedir.

Fazla Mesai Yapanları Listeleme


Özellikle özel sektörde yer alan işyerleri açısından, fazla mesai oldukça önemli bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Dosyada özel sektörde çalışan bir kulanıcımız tarafından sorulan bir soru kapsamında hazırlanan ve özel formüller bulunduran faydalı bir içeriktir.
Alt alta haftanın 7 günü ve yan yana sıralanmış çalışanların mesai saatlerinden oluşan bir tablodan, liste oluşturmak mümkün mü?
Tarafımıza iletilen soru kapsamında, üstteki resmin sol alanındaki veri tablosuna göre listeleme işleminin yapılması sağlanmaktadır. Fazla mesai tablosunda, yan yana genişlemesi mümkün bir veri aralığı bulunmaktadır. Ama haftanın yedi günlük dilimi için kullanılması gerekli olan satır sayısı sabit biçimdedir. Tam olarak istenilen ise, 7 satırlı X sütunlu bir veri aralığındaki mesai yapanları listeleme yapmaktır. Talepte yer almasa da, olası bir "enler" kriteri tarafımızca değerlendirilerek formüle eklenmiştir. Son olarak, verilerde boş bırakma ya da hatalı değerlerin olması ihtimaliyle, formülde bunların dikkate alınmaması sağlanmaktadır.

Listeleme formülümüz, tamamen dinamik bir yapıda düzenlenmiştir. Lakin sadece Excel 365 aboneleri tarafından kullanılabilmektedir. AL, EĞER, EĞERHATA, ESAYIYSA, FİLTRE, İNDİS, LET, METİNBİRLEŞTİR, METİNBÖL, SIRALA fonksiyonlarından oluşmaktadır. Excel 365 versiyonlarına özel Taşma davranışı sayesinde, taşma aralığı oluşarak, fazla mesai listeleme sadece bir hücrede uygulanmaktadır.

Bunun dışında, listelenen fazla mesai verilerine kenarlık eklenmek istenmektedir. Ama fazla mesai listesi dinamik yapıda olduğundan, yapanların listesi sürekli değişmektedir. Bunun üstesinden gelmek için, Koşullu Biçimlendirme özelliği kullanılmaktadır. Koşullu Biçimlendirme, basit bir formül kullanarak dolu hücrelere kenarlık uygulamayı sağlamaktadır. Böylece, artık herhangi bir ihtiyaç gerekmektesizin istenilen listeleme işleminin kolayca üstesinden gelinmektedir. Kullanıcılarımızın özel formüller içeren dosyamızdan faydalanmasını temenni ederiz.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

  • Beğen
Tepkiler: bychilavert
Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Hocam peş peşe muhteşem örnekler geliyor. Gerçekten kullanıcılarımız için oldukça muazzam formüller. Sitemize ve kullanıcılarımıza kattığınız değerler için teşekkür ederim.
5
52779
Çok teşekkür ediyorum...
Geri
Üst