Excel Formül Sorusu Sor

Bir Excel formülüne dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Excel Makro Sorusu Sor

Bir Excel VBA koduna dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Genel Excel Sorusu Sor

Excel'in ön sayfasındaki FORMÜL haricinde olan sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
2020 Yılı Gelir Vergisi Dilimleri isimli dosya ile Excel Formüllerini kullanarak Gelir Vergisi Hesabının nasıl yapılacağını öğrenirsiniz

2020 Yılı Gelir Vergisi Dilimleri henüz açıklanmamasına rağmen, büyük bir değişikliğe gidilerek yeni bir yapılanma içine sokuldu. Buna göre artık son oran %35 değil %40 olacak.

Gelir Vergisi tarifesine yeni dilim eklenerek üst dilim yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarıldı. Böylece 500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler, yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek. Mevcut tarifenin ilk 4 dilimi korunmak suretiyle 500 bin liraya kadar gelir elde eden grupların vergi yüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Peki 2019 yılında açıklanan bu oranlar 2020 yılında değişecek mi?

Bilindiği üzere her yıl Gelir Vergisi oranları Ocak ay'ı itibariyle açıklanmakta ve değişmektedir. Bu duruma istinaden ücret gelirlerinde 2020 yılından itibaren geçerli olacak olan %40'lık dilimin ve diğer dilimlerinde değişmesi çok yüksek ihtimal dahilindedir. Excel ile hazırladığımız ve farkımızı ortaya koyduğumuz Maaş Hesaplama dosyalarımız, Gelir Vergisi Oranları 2020 yılının yeni parametreleri açıklanır açıklanmaz, ExcelDepo.Com isimli sitemizde yayınlanacaktır.

Eğer bu oranların açıklanmasını beklemeden, 2020 yılı için olası maaş bütçesi hesaplama ihtiyacınız varsa, 2020 Maaş Bütçesi Hesaplama dosyamızın tam aradığınız dosya olduğunu belirtmek isteriz. Bu dosyamız ile 2020 bütçelerinizi hala hesaplamadıysanız, kullandığımız güvenilir öngörülere sahip parametrelerimiz ile gönül rahatlığı içinde hesaplayabilirsiniz.

Dosyamızdaki parametreler şu şekildedir:

Brüt Asgari Ücret: 2.942,11
SGK Taban : 2.942,11
SGK Tavan : 22.065,90
I. Vergi Dilimi : 19.800
II. Vergi Dilimi : 44.000
III. Vergi Dilimi : 162.800
IV. Vergi Dilimi : 500.000

Konuyla ilgili olarak aşağıdaki dosyalarımızı da incelemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Maaş Hesaplama Netten Brüte Maaş Hesaplama Brütten Nete Maaş Hesaplama

Bu özel dosyalarda Excel'in birden fazla fonksiyonu iç içe kullanılmıştır. Dosyalarımıza hemen sahip olabilir ve aynı linkten sonraki yıllarda revize olacak hallerinide kolayca indirebilirsiniz.

Eğer iş hayatına dair özel talepleriniz olursa, üst düzey Excel bilgisine sahip olan ekibimizin destek verdiği ExcelDestek.Com isimli forumumuza mutlaka kayıt olmanızı tavsiye ederiz. Forumumuzda soracağınız sorular, ekleyeceğiniz dosyalar, indireceğiniz dosyalar için herhangi bir bedel ödemenize gerek yoktur.

Ücretsiz olarak kıymetli Excel üstadlarından destek alacağınız forumumuza katılmanız bizleri mutlu edecektir. Forumumuzda, Türkiye'de hiç bir Excel forumunda olmayan özel Destek sisteminin olduğunu da belirtmek isteriz. Eğer Excel ile ilgili ücrete tabi ve gizlilik kapsamında destek almak isterseniz, Destek Talepleri bölümünden özel destek talebi oluşturabilirsiniz.

Excel'e dair ne varsa, biz size sunmaya çalışıyoruz.

Takipte kalmanız temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler.
Geri
Üst