Zaman Serisinde Eksik Tarihleri Görme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

holosenik

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba
Kullanmakta olduğum zaman serisinde saatlik sıcaklık verilerini düzenliyorum. Ancak veri olmayan saatler atlanıp sadece olan saatler işlenmiş. Verilerimi istediğim bir tarihten itibaren bir yılın bütün ay gün ve saatlerini listeleyerek verisi bulunmayan saatler boş kalmak koşuluyla verisi olan saatlerin yanına değerlerin yazılmasını istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekte ne demek istediğimi daha iyi anlatan excel dosyamı bırakıyorum.
Teşekkürler

Yapılması istenen tablo BOŞ olarak halen elinizde var mı? yoksa 1990- 2024 arası yıl /ay/gün/saat olarak da tablonun düzenlenmesi ve sonra da ilgili verilerin gelmesini mi istiyorsunuz ?

1990- 2024 arası yıl /ay/gün/saat olarak da tablonun düzenlenmesi mümkün olursa çok sevinirim. Çünkü başka zaman serileri ve değer listelerini de düzenlemem gerekecek. Verilerin tamamını dosya boyutu sınırından dolayı gönderemiyorum.

Merhaba

Şöyle bir sorun var örneğin 1990 yılından 2007 yılına kadar 7 saate bir veri tutulmuşken 2007 nin sonlarından itibaren her saatin verisi mevcut. Yazdığınız formülü dosyama uyguladığımda aralıksız saatlik verisi olan tarihler de bile 5-6 saat farkla veri eşleşiyor. Arada kalan kısımlar boş kalıyor. Tarih ve saat baz alınarak her bir günün 24 saati yazılıp yanına da o saate ait değer varsa yazılıp yoksa boş bırakılacak şekilde düzenlemek mümkün mü acaba ?

Tam olarak anlayamadım ne yazık ki dediğinizi.
Dediğiniz verileri kapsayan örnek satırlar ekler misiniz?

Merhaba

Ne yazık ki makroyu çalıştıramıyorum. @ezelk hocamızın eline sağlık yazdığı formül çalışıyor ancak biraz modifiye etmem gerekiyor sanırım. Elimdeki ham veri yaklaşık 300000 satır ve formülle yazdırmaya çalıştığımda çok zaman alıyor. Bölerek yapmayı deneyeceğim. İstediğim şey ise tam olarak şöyle hocam;
Elimdeki veri saatlik bir meteorolojik veri ancak veriler temin edildiğinde sadece mevcut saatler verilmiş. Verisi olmayan saatler es geçilmiş. Bende 1990 dan günümüze bir saatlik şablon hazırlayarak elimdeki verileri yerine yerleştirmek istiyorum. Yani 1990 yılının 1. ayının 1. gününün 0. saatinin verisi yoksa boş, varsa yeni şablona yazdırmak istiyorum. Bu şekilde 2024 yılına kadar saatlik bir zaman serisi olutuşturmayı hedefliyorum.

Bu istediğinizin formüller ile olması çok zor bir durumdu.
Olur mu, elbet bir hal çaresi vardır ancak o kadar satır formülün çalışması oldukça uzun sürer.

Sonuç olarak, işlem tamamsa, "çözüldü" olarak işaretlemenizi rica ederim.

Soru çözüme ulaşmış. Bilgi amaçlı olarak PowerQuery ile de çözüm sağlanabilir. Dosya büyüklüğü artacaktır ama istenen sonucu elde edersiniz. Tabii yine de vba bu boyutta bir dosya için iyi bir çözüm olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...