Tarihe Göre İlgili Kutulara İşareti Koyma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kmlzdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kmlzdmr

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe

Ekli dosyalar

Çözüm
Formüldeki ARA(AY($AY$11);{1;4;7;10};{6;30;6;30}) kısmında, ilk köşeli parantez içindeki sayılar Geçici Vergi dönemlerinin başlangıç ayları,
ikinci köşeli parantez içerisindekiler ise bunlara denk gelen ilgili sütun numaralarıdır.
+16 sayısı, Geçici Vergi ilk ayına ait sütundan, o döneme ait son sütunun sütun numarasını bulmak için eklenen sayıdır.
+10, X yazılacak hücrenin satır numarası bulunurken tablonun başlangıç satır numarasıdır.
Formülde =(MOD(AY($AY$11)-1;6))*8+6 kısmı ile ilgili aya ait veri yazılacak sütun numarası bulunuyor.

İlk tablonuz için aşağıdaki formülü F3 hücresine uygulayın, sonra diğer aylara ait hücrelere kopyalayın.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Merhaba.
Aşağıdaki formülü, birleştirilmiş F10 hücresine uygulayın ve diğer ilgili hücrelere kopyalayın.
Aylık ve 3 Aylık seçeneklerinden birinin karşısına X yazıp, AY11 hücresindeki tarihte değişiklikler yaparak sonucu gözlemleyin.
V9 ve AD9 'daki Aylık ve 3 Aylık dönem türü seçimi yapılmaz veya her ikisine de X yazılırsa formül BOŞ sonuç verir.
Kod:
(2 satır)

"Ömer Bey teşekkür ederim.
İkinci pencerenin çözümü yapmışsınız. Ancak birinci pencere yapılmış değil.

Birinci pencerede Aylık , üç aylık seçim alanı yok... mevcut formülü adapte edemedim...

Lütfen birinci pencerenin formülünü oluşturabilir misiniz?

formül içinde geçen ...{6;30;6;30} 8+6 +11 -1 gibi sayıların işlevleri anlayamadım. nedir?"

Formüldeki ARA(AY($AY$11);{1;4;7;10};{6;30;6;30}) kısmında, ilk köşeli parantez içindeki sayılar Geçici Vergi dönemlerinin başlangıç ayları,
ikinci köşeli parantez içerisindekiler ise bunlara denk gelen ilgili sütun numaralarıdır.
+16 sayısı, Geçici Vergi ilk ayına ait sütundan, o döneme ait son sütunun sütun numarasını bulmak için eklenen sayıdır.
+10, X yazılacak hücrenin satır numarası bulunurken tablonun başlangıç satır numarasıdır.
Formülde =(MOD(AY($AY$11)-1;6))*8+6 kısmı ile ilgili aya ait veri yazılacak sütun numarası bulunuyor.

İlk tablonuz için aşağıdaki formülü F3 hücresine uygulayın, sonra diğer aylara ait hücrelere kopyalayın.
Kod:
(1 satır)

Çözüm
Sayın Ömer Baran üstadım Teşekkür ederim.
İyiki varsınız. Aklınıza sağlık. Bu konuya çok çalışmam gerekecek. {6;30;6;30} ve (MOD(AY($AY$11)-1;6))*8+6
yerlerini çözemedim...

Sayın Ömer Baran üstadım,
aşağıdaki formül bulunduğu alanı 1. satırdan itibaren 5 satır aşağı ve 1. sütundan itibaren 46 satır sağa kaydırdığımda
aşağıdaki formüldeki sayı değerlerin hangileri hangi sayı olarak düzeltmek gerekecek? Zira bazı sayıları değiştirdim ama tutturamadım. Lütfen belirtebilir misiniz?
Kod:
(1 satır)

İşte tam da bu nedenle , soruların gerçek belgeyle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorulmasını istemekteyiz.

Açıklamamdan sonuç çıkartıp halledebilir misiniz bilemiyorum ama yine de yazayım.
SÜTUN NUMARASI: (MOD(AY($AY$4)-1;6))*8+6
-- Ocak ayına ait F3'ün sütun numarası 6 olduğundan hesaplamanın en sonunda +6 var
-- Her aya ait sütun adeti 4+4=8 olduğundan *8 var (dolayısıyla AY sayısı -1'i 8 ile çarparak bulunan sayı geçmiş aylara ait sütunların sayısı olur)
SATIR NUMARASI: (AY($AY$4)>6)+3)
AY sayısı 6'dan büyükse sol kısımın sonucu=1, buna 3 eklediğimizde 4'üncü satır bulunuyor,
AY sayısı 7'den küçükse sol kısmın sonucu 0, dolayısıyla satır numarası 0+3=3 bulunuyor.