Sub Prosedürden Bağımsız Public Değişken

Tacettin52

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Sub prosedür sona erdiğinde sona ermeyen bir public değişken tanımlamak istiyorum. Mümkün mü?

İşyerinde kullandığım bir eklenti tasarımımız var. Bu eklentide adres yolları mevcut. Bu yollar her kullanıcıda değiştiği için(Örn: server adresleri X:/ veya Y:/ diye başlıyor) ben bu adresleri ayarlar menüsü olarak bir userform tasarlayıp hücrelere yazdırıyorum. Fakat bu adresleri tüm modüllerde kullanmam için public olarak değişken atamam ve değişkenlerin değerlerini de o hücrelerden atamam gerekiyor. Konu ile ilgili yardım edebilecek birisi varsa sevinirim.

Resimde ki gibi bir tanımlama yaptığınız da sorun çözülecektir.
1644412416772.webp

İlginiz için teşekkürler. Zaten public tanımladım. Fakat değişkene değer atamak için her defasında tanımlama yapmak istemiyorum o yüzden farklı bir yol arıyorum. ekte örnek dosyamda mevcut. Şifre: 1920

Ekli dosyalar

Sayın @Tacettin52 ,
Sorunuzu tam anlayamadım. İlk başta public değişken nasıl tanımlayabiliriz demiştiniz şimdi ise her defasında tanımlama yapmak istemiyorum diyorsunuz.

Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?
Dosya dizinlerini otomatik mi taramak istiyorsunuz?
İlgili dizinin var olup olmadığını kontrol eden bir kod ekleyebilirsiniz?
Dosyanın açılışında var olan değişkenlerin otomatik public değişkene atanmasını da sağlayabilirsiniz.
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz anlamadım.

Merhaba,
Tüm modüller seviyesinde kullanabileceğim bir değişken olsun istiyorum birincisi.
Her çalıştırdığım sub prosedürde tekrar tanımlama ihtiyacı duymadan kullanabileceğim, dosya açıldığı anda bir kere tanımlanan bir değişken istiyorum.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Tüm modüller seviyesinde bir değişken tanımlamak istiyorsunuz. Aşağıdaki kodu ekleyiniz.
Global veri As String

Bu değişkeni istediğiniz modülden çağırabilirsiniz. Sub prosedürde tanımlamak ( değer atamak ) istemiyorsunuz. O zaman dosya açıldığında değişkeni tanımlayın. Bunun için de aşağıdaki gibi bir kod yazınız.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(4 satır)

Değişkenin farklı modülden çağrıldığını ve değişkenin tanımlandığını kontrol etmek için Module2 yi oluşturun ve içerisine ilgili kodu yazın.
Kod:
(3 satır)

Değişkenin hafıza olduğunu ve tekrar tekrar kullanılabileceğini kontrol etmek için sayfa üzerine bir buton ekleyin ve Module1 içerisinde ( herhangi bir modülde olabilir ) global değişkeni çağırın.
Kod:
(3 satır)

Resimde ki gibi bir yapınız olacak.
1644428816477.webp

Örnek çalışmayı da ekte bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar