Sheetleri ayrı ayrı şifreleyerek kaydetme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kanit71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba.

Şöyle düşünülebilir.
Kodu sadece şifreli sayfa koruması için oluşturdum. shf=Array parantezi içine çift tırnak arasında ve virgülle ayırarak
sayfa isimlerini, sifre=Array parantezi içine de sayfa sırasına göre ve yine çift tırnak arasında şifreleri yazılıyor.

Kodun bir kopyasını alıp, Protect kısmını Unprotect diye değiştirirseniz şifreli korumanın kaldırılması işlemi yapılır.

VBA ekranında üst menüden INSERT >> MODULEyi seçin ve sağdaki boş alana bu kodu yapıştırıp çalıştırın.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(7 satır)

Doğru anlatamadiysam çok özür dilerim ugrastirdim sizi. Aslında sayfa koruması değil dosya koruması yapmak istiyorum. Yani şifreyi girmeden dosya açılmasın (encrypted with password).
Birde makroda bunun ile sheetleri ayrı workbook olatak kaydeti nasıl iç içe yazabilirim?

Teorik olarak sheeti workbook olarak kaydedip o workbooka belirlecegim şifreyi vermesini ve bunu tüm sheetler için tekrarlanmasını istiyorum.

Merhaba sayfaları ayrı ayrı makro ile kaydedebiliyorum fakat her sayfayı belirleyeceğim ayrı şifreler ile korumasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kullandığınız kodların içerisinde ve çaışır durumda olduğu örnek belge eklerseniz daa hızlı yol alınabilir.
Afaki yazışmaların sonu gelmez diye düşünüyorum.

.

Kod:
(13 satır)

Bu kod içine her sheeti workbook olarak kaydederken birde belirleyeceğim şifre ile kaydetmesini istiyorum şifreyi girmeden dosyanın açılmaması için.

Çok teşekkürler ilginiz için.

Tekrar merhaba.

Kodlar asıl belgenin sayfalarından birinin kod bölümünde değil de,
asıl bekleye ekleyeceğiniz uygun veya boş bir MODULde olsun.

Farklı kaydedilecek belgeler için tek ve aynı açılış şifresi uygulamayacaksanız yani
her belgenin açılış şifresi aynı olmayacaksa, farklı kaydedilecek sayfaları net belirtmek gerekir (ben öyle öngördüm).
Kodda yer alan syf = Array(.....) kısmında sayfa isimlerini,
sifre = Array(.....) kısmında ise aynı sırayla belgeler için kulanılacak açılış şifrelerini yazmanız yeterlidir.

VBA:
(13 satır)