Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba, ekteki excelde sarı ile boyadığım alanı formüllemek istiyorum nasıl yapabilirim yardım lütfen
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
hocam istediğim sarı ile işaretli alanla K sutünün yüzdesinin istenilen % deki ile aynı olması..durum çözümlemeden sarı alandaki rakamları buluyorum fakat formüllüyemiyorumSayın @mesutaydin .
Sarı boyalı diye tarif ettiğiniz H sütunundaki değerleri nasıl bulduğunuza/bulunacağına dair bir açıklama yazmamışsınız.
Bence biraz açıklama eklerseniz, çözüm yolunda mesafe kat etmeniz kolaylaşır diye düşünüyorum.
.
Formül olarak ifade eder misiniz?
Açıklamalarda sütun adı/satır numarası gibi net belirtirseniz iyi olur.
Döngüsel başvuru sorunuyla ilgili galiba sıkıntı doğru kudur?
66000 bin borcumuz var 1000 tl den 9 taksit ödüyorum 9000Malesef sorunuzu anlayamadım.
tam olarak aradığım buydu çok teşekkürler.Basit matematik gibi. İki denkeminiz var.
1. Denklem
1000 x a + 1300 x b = 66000
2. Denklem
a/b=0,20
Durum bu ise a'yı bulmak için
a= 66000 / ( 1000 + 1300 x 5) yapmanız yeterli gibi duruyor. a değeri buradan 8,8 çıkar.
b içinse;
b= 66000 / ( 1300 + 1000 x 0,20 ) yapmanız yeterli olur. b değeri buradan 44 çıkar.
Formül içinde yukarıdaki denkleme göre ilgili hücreleri seçtiğinizce sonuca ulaşabilirsiniz.
Ekli dosyalar
çözülmüştü fakat bilgi için size de teşekkürler..Tekrar merhaba Sayın @mesutaydin .
Sayın @cakarem , olayı anlamış ve çözmüş.
Fikir jimnastiği olması bakımından farklı bakış açısıyla bir alternatif daha olsun dedim.
Belgede 7 isimli sayfaya bakınız.
.
fikir almak için soruyorum bu denklemde ödeyeceği taksitleri yıllık yüzde 10 artırarak hesaplamak mümkün olabilir mi?Tekrar merhaba Sayın @mesutaydin .
Sayın @cakarem , olayı anlamış ve çözmüş.
Fikir jimnastiği olması bakımından farklı bakış açısıyla bir alternatif daha olsun dedim.
Belgede 7 isimli sayfaya bakınız.
.
@cakarem @Ömer BARANfikir almak için soruyorum bu denklemde ödeyeceği taksitleri yıllık yüzde 10 artırarak hesaplamak mümkün olabilir mi?
Ne yapılmak istediğinizi anlamış değilim. Örnek vererek açıklarsanız daha açıklayıcı olur. Yıllık faiz mi uygulayacaksınız?fikir almak için soruyorum bu denklemde ödeyeceği taksitleri yıllık yüzde 10 artırarak hesaplamak mümkün olabilir mi?
Evet onu demek istedim sizin gönderdiğiniz hesaplamaya eğer taksitler(ilk yıl sabit) yıllık yüzde 10 artarsa oranlarda ona bağlı olarak nasıl hesaplanabilir. teslimat ve kalan taksit oranlı olacak yine tek farkı bu taksitler yıl bazlı yüzde 10 artış olacakNe yapılmak istediğinizi anlamış değilim. Örnek vererek açıklarsanız daha açıklayıcı olur. Yıllık faiz mi uygulayacaksınız?
O zaman 1 yıl boyunca sabit ödeme uygulayınız 1 yıl sonunda ödeme de artışa gidiniz. Yapılabilir lakin bunumu demek istediğiniz anlamış değilim malesef.
hocam yüklediğim excel de turuncu alanda sizin daha önce yaptığına göre ifade etmeye çalıştım.Sayın @mesutaydin .
Tarih/yıl kavramlarını kullanıyorsunuz ancak örnek belgelerde herhangi bir tarih verisi yok.
Başlangıç tarihi nedir?
Takvim yılından mı söz ediliyor, yoksa yılın herhangi bir gününe ait tarihten başlanıp 12 aylık dönemlerden mi bahsediyorsunuz? vs.
Bence sorunuzu, aklınızdan geçenleri,
-- örnek belge üzerinde veriler yazıp,
-- olması gereken sonuçları, olması gereken hücrelere elle yazıp (formül kullanılmamasında yarar var),
-- elle yazılan bu değerlerin nasıl bulunduğna dair, kısa net ve sayfa adı/hücre adresi gibi net ifadelerle açıklamalar yazarsanız
üstünde düşünülebilir, olur/olmaz gibi fikir beyan edilebilir.
İyi çalışmalar dilerim.
.
Ekli dosyalar
Ekli dosyayı görüntüle listviewi aktarma (4).xlsmBir yandan da J sütunundaki HEDEF oranları var değil mi?
Aynı zamanda da D sütunundaki ORAN mevcut. Bu oran ile ARTIŞ ORANI arasındaki ilişki de açıklanmalı.
İlk veri satırındaki sonuç 13+54. Buradaki 13 sayısı 12'den büyük olduğuna göre ilk tutarın uygulanacağı dönem sayısı ne olacak?
Yoksa sadece 54 sayısının değişimi için mi soruyorsunuz.
Israrla tüm konu sayfalarındaki örnek belgelerde olduğu gibi burada da tekraren yazıyorum,
Olması gereken sonuçlar, olması gereken yerlere haricen hesaplanıp elle yazılarak örneklendirilip,
bu hesaplamanın nasıl yappıldığına dair açıklamalar eklemelisiniz.
Hesaplamanın nasıl yapılacağını açıklamazsanız, oluşturulacak formüller
(belki de formül değil makro kullanılması gerekecek, o zaman da makro kodları)
için boşa gidecek emek/zaman harcanmış olacak.
Yani dilek/temenni değil, sayısal verilerle örneklendirme olmalıdır.
Son olarak da bir önerim daha olsun; bir'den fazla veri satırı yerine,
tek hücrede PEŞİN ORANInı, tek hücrede TSA ORANInı açılır listeden seçip belgeyi daha esnek bir yapıya kavuşturmanız
bence daha iyi, kullanışlı ve ESNEK bir belge elde oluşmasını sağlamış olur.
.
Seçenek Düğmesi Ve Onay Kutulu Senaryo
|