Sayfada belirli hücreler arasında işlem yapma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

obsesyonur

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe

Ekli dosyalar

Yanış düşünmüyorsam aşağıdaki yapı istenilen sonucu veriyor.
Uyarı mesaj metinlerini kendinize göre düzenlersiniz.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(36 satır)

Tabi koşullu biçimlendirme formülünü
=(EĞERSAY($A$2:$A$45;A2)+EĞERSAY($C$2:$C$45;A2))>1 şeklinde değiştirip,
koşullu biçimlendirmenin UYGULAMA HEDEFİni de =$A$2:$A$45;$C$2:$C$45 olarak düzenlemelisiniz.

Tabi koşullu biçimlendirme formülünü
=(EĞERSAY($A$2:$A$45;A2)+EĞERSAY($C$2:$C$45;A2))>1 şeklinde değiştirip,
koşullu biçimlendirmenin UYGULAMA HEDEFİni de =$A$2:$A$45;$C$2:$C$45 olarak düzenlemelisiniz.
Tekrar merhaba, verdiğiniz kodu sayfaya uyguladığımda A46 hücresine mükerrer olmayan bir veri girildiğinde girilen verinin kaba bir tabirle kes yapıştır mantığı ile C2 hücresine alınmadığını gözlemledim,iyi geceler.

Bilgisayarda değilim.
Ben, üstten alta doğru ilk boş hücreye kaydedilmek istenildiğini düşünmüştüm.
Uygun vakitte bakarım.

Bir de şöyle deneyin bakalım, istediğiniz bbu mudur?

VBA:
(36 satır)

Bir de şöyle deneyin bakalım, istediğiniz bbu mudur?

VBA:
(36 satır)
Sayın @Ömer BARAN öncelikle cevabınıza geç bir geri dönüş yaptığım için özür dilerim. Vermiş olduğunuz kod istenilen sonucu küçük eksik dışında karşılamakta,söz konusu eksiği ise; A45 hücresi dolu olduğunda C2 hücresine aktarılan verilerin C2 hücresinden başlanarak alt alta değilde daha önce C sütununa aktarılan veri veya verileri bir alt satıra kaydırarak en son aktarılan veriyi C2 hücresine aktarmak şeklinde tarif edilebilirim.Kısaca istenilen sonucu almak için "Sheets("ALIŞVERİŞ LİSTESİ").Range("c65536").End(3)(2, 1).Select" ifadesini vermiş olduğunuz kod bloğuna nasıl adapte edebilirim.İyi geceler.

Üstünden vakit geçti. Net olmamakla birlikte; A45'e kadar veri girişi yapıldıktan sonra;
A46'ya veri girildiğinde varsa C2'den itibaren var olan veriler 1 satır aşağı kaydırılıp, A46'ya yazılan son verinin C2 hücresine aktarıldığını hatırlıyorum. Zaten isteğiniz de böyle idi gibi aklımda kalmış.

Üstünden vakit geçti. Net olmamakla birlikte; A45'e kadar veri girişi yapıldıktan sonra;
A46'ya veri girildiğinde varsa C2'den itibaren var olan veriler 1 satır aşağı kaydırılıp, A46'ya yazılan son verinin C2 hücresine aktarıldığını hatırlıyorum. Zaten isteğiniz de böyle idi gibi aklımda kalmış.
Sayın @Ömer BARAN zaman aşımı konusunda haklısınız,istediğim A46'ya veri girildiğinde söz konusu kaydın C2 'de olan veriler 1 satır aşağı kaydırılmadan C sütunundaki ilk boş hücreye aktarılması şeklindedir,iyi geceler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...