Satırdaki Seçime Göre Kesişimin Koşulu Biçimlendirilmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kmlzdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kmlzdmr

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,
Satırdaki seçime göre kesişimin koşulu biçimlendirilmesi kapsımdan bir ihtiyaç oldu.

E20:E37 aralığı açılır liste veri doğrulama olarak F19:I19 bağlantılıdır.
F20:I37 aralığına koşullu biçimlendirme gerekli. F20:I37 aralığında formülle gelen sayısal/metinsel değerler bulunmaktadır.
Şöyleki;
E20:E37 aralığı açılır listeden ne seçilmiş ise seçimin olduğu satırda E sütun değerini F19:I19 aralığına eşleşen hücreye E satırının rengini biçimlendirmiş olacak
manuel olarak F20:I37 aralığını biçimlendirdim.
Örnek: E25 hücresinde "CC" seçili olup "CC" değeri F19:I19 aralığında H19 sütunu kesişimindeki E25 x H25 hücresini renklendirmiş olacak.

Ekli dosyalar

Merhaba ,
F20 :I37 aralığını seçtikten sonra aşağıdaki formülü uygulayın. HER değer için farklı bir renk istiyorsanız formüldeki AA kısmını BB - CC olarak değiştirip her biri için istediğiniz rengi seçerek yeni bir koşul tanımlaması yapın.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Sayın Ezelk Teşekkür ederim.
Ancak,
VE( başında = işareti kullanmadan yukarıda dediğiniz şekilde uyguladım. Olmadı.
Koşullu biçimlendirme alanını açtığımda "Biçimlendirme Kuralını Düzenle" alnında aşağıdaki şekilde görünmektedir.
="VE($E20=F$19;$E20=""AA"")"
sorunumum nerede olabilir?
Diğer yandan 19. satır olan F19,G19,H19,I19 hücre değerlerinin bağlantısını formüle aşağıdaki şekilde uygulamak mümkünse şöyle olur mu?
VE($E20=F$19;$E20=$F$19)

Onları ben yapmadım. Kendisi oluştu. Formüle başlarken = işareti yazarak mı başlamam gerek?
Hemen deniyorum,

AA keşimi için örneklendirdim. Diğerleri için istediğiniz biçimlendirmeyi yaparsınız. Aynı formülü kullanacaksınız sadece AA yerine diğer kesişimleri TEK TEK yazarak ,YENİ bir renk belirleyeceksiniz. Deneyiniz.

Ekli dosyalar