Rastgele Benzersiz Sayılar Oluşturma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

selamt

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

Başkalarının kullanacağı bir çalışmada, 1-100 arasında 10 adet rastgele ve benzersiz sayı grubu oluşturmam gerekmektedir. Sitede verilen örneklerin çoğu Ofis 365 ile kullanılmakta olan fonksiyonları kapsamaktadır. Bu fonksiyonlarla oluşturulan formüller bende çalışmakta ama dosyayı Ofis 365 olmayan kullanıcılarda kullanacak. Bu yüzden herkeste olan fonksiyonlar ile benzersiz ve rastgele sayı oluşturmak için nasıl bir formül yazmak gerekir?

Desteğinizi rica ederim.

Teşekkürler

Çözüm
A1 hücresine boş olsun.

A2 hücresine

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak 10 adet olacak şekilde aşağı doğru çekiniz.

Türkçesi

Kod:
(1 satır)
A1 hücresine boş olsun.

A2 hücresine

Kod:
(1 satır)

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak 10 adet olacak şekilde aşağı doğru çekiniz.

Türkçesi

Kod:
(1 satır)

Çözüm
Merhabalar bende bir alternatif yöntem sunayım. Aşağıdaki formülü yazıp 10 Adet satıra sürükleyiniz.

Kod:
(1 satır)

Kıymetli hocalarım, her ikinize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. İki çözümde benim için makuldür, ilk cevap olması nedeniyle Ali hocamın cevabını çözüm olarak işaretliyorum.

Benzersiz istediği için uzun olanı yazmıştım.

Tam mesajı gönderirken Ali hocamın cevabı geldi.
Evet sayıların mutlaka benzersiz olması gerek. Mehmet hocam, verdiğiniz formülde benzer olma ihtimali var mıdır?

Hayırlı ramazanlar.

Evet @Ali Kırksekiz hocam haklısınız benim dikkatimden benzersiz olması kaçmış. 1 ile 100 arasında rasgele 10 adet sayı üretme olarak diye anlamıştım ben. @selamt benzer olma ihtimali vardır bu yöntemle, soruyu yanlış anlamışım ben.

Hayırlı Ramazanlar dilerim.

S_SAYI_ÜRET İşlevi ile 1-100 arası sayılarla 10 adet Rasgele-Benzersiz Sayı kümesi oluşturmak istenirse de örnek dosyadaki gibi yapılabilir.

Ekli dosyalar

Selamlar,
Alternatif olarak,
1 den 100 e kadar sayılar içerisinden 10 satır benzersiz sayı isteniyorsa
Her bir hücre için, 100/10 = 10 arlık dilimler arasından da rastgele seçilebilir. Yani
Kod:
(1 satır)
formülü istenilen durumu karşılayacaktır.
20 satır istenseydi (100/20=5)
Kod:
(1 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...