PDF Belgelerini Excel Aktarma

smmmserkan

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Ekte sunmuş olduğum pdf dosyalarından ekte bulunan EXCEL formatına aktarım yapmak istiyorum. Bu forumda çok yardımcı oldunuz. Başta Ömer BARAN üstadım ve diğer forumda ki arkadaşlar yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız

Ekli dosyalar

@smmmserkan
PDF belgelerin yapısı hep böyle standart mıdır?
En fazla veri içeren başka bir pdf belgesi de ekler misiniz?
Örneğin Gecikme Zammı ve Kesinleşen Gecikme Zammı alanlarının dolu olduğu
ya da 1'den fazla vergi/ceza içeren bir pdf belge gibi...

ömer bey pdf dosyalarını excel çekip sizin daha önce yapmış oludğunuz vergi mahsup formatına göre muhasebeleştirme yapmak istiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

@smmmserkan
Son yüklediğiniz PDF belgelerden hangisi(hangileri)
-- farklı yapıda veya
-- 1'den fazla vergi/ceza içeriyor veya
-- kesinleşen gecikme zammı içeriyor
acaba?

Örneğin aşağıdaki kayda ilişkin PDF belgeyi de iletir misiniz?

1744278374205.webp

Zaten PDF ile ilgili işlemler sıradan forum sorusu olmaktan uzak,
biraz özel zaman ayrılması gereken türden işlemlerdir.

Ayrıca anladığım kadarıyla işlem, sadece PDFden veri almak değil, bunun yanı sıra
mevcut KTF (ben yazmıştım) ile uyumlandırılması gereken ve muhasebe fişi düzenlemesini de içeren bir işlem.
Kaldı ki, daha evvel yazdığım KTF kodu, excelde hazır olan veriler üzerinden çalışıyor.
Bu KTFnin excel belgesi yerine PDFden veri alarak çalışması diye bir şey yok,
kodlama sıfırdan yazılmak durumunda gibi görünüyor.
Dolayısıyla ÖZEL DESTEK alanında açılması gereken bir konu olduğunu değerlendiriyorum.

.

Sorduğum soru ve yazdığım son mesajdaki hususları tekrar okuyup cevaplayın ve/veya yeni PDF belge iletin.
ÖZEL DESTEK durumuna, yeni cevap ve ileteceğiniz belge durumunu gördükten sonra bakarız.

Ömer bey ilginiz için teşekkür ederim. Ekte bulunan pdf dosyalarında EXCEL Çalışma sayfasına verileri çektim. Fakat daha önce sizin yapmış olduğunuz KTF Formülü oluşturabilirmişsiniz. Siz formülü oluşturunca vergi kodlarında ilave oldukça ben onlara ekliyorum.

Ekli dosyalar

@smmmserkan
Fareyle adımın üzerine gelip beklediğinizde kısa süre sabit durunca görünecek olan aşağıdaki
küçük alanda en altta "SEND DIRECT MESSAGE" kısmından devam edebiliyor olmalısınız.
Sitemizde özel mesaj ayarları konusunda bilgim yok.
Bir deneyin bakalım.

1744967741465.webp