Metinsel İfadeyi Sayı Formatına Çevirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tmrylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tmrylmz

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyada metinsel olarak yazılmış ifadeleri sayı formatına nasıl çevirebilirim? Örnek olarak 40.66 TL/LT metinsel ifadesini 40,66 olarak sayı formatına çevirmek istiyorum..Benzer şekilde tüm sütunu metinden sayı formatına çevirmek istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bul / değiştir işlemi ile TL/LT kısmını kaldırıp sonra da nokta işaretini virgül ile yine aynı yöntem ile değiştirebilirsiniz. Yöntemlerden birisi bu.

Bir diğer yöntem HIZLI DOLDUR işlemi ile yan sütunda istenen veri biçimini sağlayabilirsiniz.

Teşekkürler ama 1. yöntemde metin ifadesi olarak kalmaya devam ediyor.. Sayı formatında olmuyor yani görüntü olarak tamam ama aslında hala metin ifadesi durumunda oluyor..
2. yöntemde tüm sütunu doğru biçimde doldurmuyor

Son düzenleme:
Teşekkürler ama az önce söylediğimi tam ifade edemedim sanırım 1.yöntemde (Bknz ekli dosya) hala metin ifadesi durumunda üzerinde sayısal işlem yapılamıyor..(1.yöntemde yaptığınız çalışma) Ardından Bunu sonrasında bir de hızlı doldurmayla sayı biçimine çevirmek gerekecek ok..
Bunun formüllerle vs. başka bir yöntemi daha var mıdır?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Videoda tam anlaşılmıyor olabilir. sayı ile metin arasında BOŞLUK var. BUL / DEĞİŞTİR yaparken TL/LT nin önünde bir boşluk var. O boşluğu da BUL seçeneğinde kullanacaksınız.

1748030141956.webp

bu da son gönderdiğiniz dosyada belirttiğim şekilde işlem yapılınca gelen sonuç - sağ altta sayısa değer olduğunu görebilirsiniz.

1748030272388.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri