Makro ile Kapalı Dosyadan Veri Çekme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serdarvergili

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Herkese iyi günler üstadlar size danışmam gereken bir konu var.IS EMRI CALISMA SURELERI isminde bir ana dosyam var. Bu dosyaya ağ üzerinden kapalı excel dosyalarından veriler çekmem gerekiyor. Dosyaların bulunduğu Ağ adresi: '\\metusrv\GUNCEL DOKUMANLAR\TimeSheet\ Çekilecek veriler kaynak dosyaların TOTAL isimli sayfasından alınıp ana dosyada ilgili sayfaların (TASARIM,IMALAT vs) birinci satırlarında adı yazılı ilgili personelin sütununa alınacak. Bu veriler A sütununda yazılı İŞ EMRİ NO'ya göre alınacak. Bu NO'lar kaynak dosyada tekrarlanıyor, bu yüzden ana dosyaya çekilen veriler toplanarak çekilecek. Yalnız bir ayrıntı daha var, İŞ EMRİ NO miktarı değişebiliyor. Bu yüzden mümkün ise ana dosyadaki A sütunu, kaynak dosyaların A sütununu tarayıp, hepsinden bir tekrarsız liste oluşuracak. Ana dosyadaki İŞ EMRİ ÇALIŞMA SÜRELERİ isimli sayfaya ise diğer sayfaların özeti gelecek. Örnek dosyalar ekte yeralmaktadır. Umarım anlatabilmişimdir.

NOT: Dosya şifresi "38566583"

Ekli dosyalar

Hatalı kodun üst satırına Set xd = CreateObject("Adodb.Recordset") bu kodun altına aşağıdaki kodu yazın sonra kodu çalıştırdığınızda Msgbox poppup çıkacak, çıkan ekranı paylaşır mısın?

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Bu hatayı veriyor

Adsız 2.webp

Makrodan hiç anlamıyorum, yazılandan vardığım kanı yanlış olabilir.
IS EMRI CALISMA SURELERI isimli dosya ağda değil kullanıcının bilgisayarında olması lazım diye biliyorum.

Hocam hata kodunu da yapylaşırmısın. Ricam sizden kkapalıdosyalardan birinin adınıyla şanıyla değişiklik yapmadan paylaşman mümkün mü.

İşinin hallolduğuna sevindim. @Feyzullah üstad sağolsun, yılmadan usanmadan çözüme varana kadar desteğini eksik etmeyen üstadlarımızdan kendisi.

Cümlemizden Allah razı olsun kardeşim. Çalışma dosyasını komple makroya dökmek istersen burdan yazabilirsin. İyi çalışmalar.

Estağfurullah, henüz o mertebeye daha çok yolum var.
Daha önce formüllü çözümünü üretirken konuyu net anlama kısmında bayağı vakit geçirmiştim. Hiç değilse bu tecrübemle destek olabildiysem ne alâ. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...