Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba,
kendime yaptığım bir Excelde Macro yazarken ActiveWindow.SmallScroll Down:=150 burada yazan 150 sayısını otomatik hesaplamasını istedim ama bunu yapamadım. sonra dedim ki belirli bir hücreden alsın, o hücrede ben formülle yazarım, ama bunu da yapamadım
Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Yapmak istediğim şu şekilde,
-A1 ile A500 arasında bir listem var... (bu kısma ben elle veri ekliyorum, şuan da 150. satırdayım.)
-Bu listeyi, (A1:A500 arasını) seçerek B1'e değerleri yapıştırıyorum.
-bu listenin 150 tanesi dolu kalan 350 tanesini manuel seçerek siliyorum, (boş olsa dahi) sonra bu listeyi A'dan Z'ye sıralama yapıyorum...
Ben ise;
Bu tabloya veri eklemeye devam ettikçe, SmallScroll Down:=150 olan kısım, 151,152 diye devam etmesini, ayrıca kalan 350 tanesini seçerek silmek istiyorum. tabii burası da 350,349,348 diye azalması gerekmekte...
Bildiğiniz üzere kod şu şekilde,
ActiveWindow.SmallScroll Down:=150
Range("B151").Select
ama bu konuda bir yazı bulamadım.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
iyi geceler.
kendime yaptığım bir Excelde Macro yazarken ActiveWindow.SmallScroll Down:=150 burada yazan 150 sayısını otomatik hesaplamasını istedim ama bunu yapamadım. sonra dedim ki belirli bir hücreden alsın, o hücrede ben formülle yazarım, ama bunu da yapamadım

Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Yapmak istediğim şu şekilde,
-A1 ile A500 arasında bir listem var... (bu kısma ben elle veri ekliyorum, şuan da 150. satırdayım.)
-Bu listeyi, (A1:A500 arasını) seçerek B1'e değerleri yapıştırıyorum.
-bu listenin 150 tanesi dolu kalan 350 tanesini manuel seçerek siliyorum, (boş olsa dahi) sonra bu listeyi A'dan Z'ye sıralama yapıyorum...
Ben ise;
Bu tabloya veri eklemeye devam ettikçe, SmallScroll Down:=150 olan kısım, 151,152 diye devam etmesini, ayrıca kalan 350 tanesini seçerek silmek istiyorum. tabii burası da 350,349,348 diye azalması gerekmekte...
Bildiğiniz üzere kod şu şekilde,
ActiveWindow.SmallScroll Down:=150
Range("B151").Select
ama bu konuda bir yazı bulamadım.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
iyi geceler.