Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
iki şartlı gerçekleşmesi halinde diğer tablodan veri getirmesi gereken Örnek dosya ekdedir. Ömer hocamdan rica ediyorum.
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
Hocam koşul 1 ve 2 yi veri doğrulama yaptım seçtikçe diğer tablodan verileri çekecek umarım daha iyi anlatmışımdır.@mahmut751
Cep telefonundan yazıyorum.
Görebildiğim kadarıyla; örnek belgenizde, soldaki tabloda yeterli örnek veri yok ve sağdaki tabloda da soldaki tabloya göre olması gereken sonuçlar örneklendirilmemiş.
İsterseniz; buna göre yeni bir örnek belge yükleyin.
.
Ekli dosyalar
Hocam çok çok teşekkürler denedim hepsi çalışıyor. Allah razı olsun. kaç gündür ugraşıyordum ama çözemedim.Selamlar,
Yanlış yorumlamıyorsam eğer,
K6 hücresine
DİZİ Formül olarak
=EĞERHATA(I6*YATAYARA($G$6;EĞER($N$5:$Q$5=$H$6;$N$4:$Q$6);3;0);"")
Ya da
alternatif - 1
DİZİ Formül olarak
=EĞERHATA(I6*İNDİS($N$6:$Q$6;KAÇINCI(1;($N$4:$Q$4=$G$6)*($N$5:$Q$5=$H$6);0));"")
alternatif - 2
DİZİ Formül olarak
=EĞERHATA(I6*İNDİS($N$6:$Q$6;KAÇINCI($G$6&"|"&$H$6;$N$4:$Q$4&"|"&$N$5:$Q$5;0));"")
Not :
DİZİ formüllerin hücreye girişleri sadece ENTER ile değil CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 üne aynı anda basılarak yapılır. Formül doğru şekilde girildiğinde, formül otomatik olarak {...} parantezleri içerisine alınır. Formül doğru şekilde girilmediğinde ya da { } parantezleri manuel olarak yazıldığında formül düzgün çalışmayacaktır.
İki Şartlı Değer Çekme
|
|
![]() |
Süzme İşleminden Sonra İlk Satırdaki Veriyi Çekme
|
İki Tarih Arasındaki Verileri Toplama
|
|
![]() |
Şartlı Ortalama ve Ağırlıklı Ortalama Maliyet
|