- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
Tatil günlerini saydırmak kısmını anlamadım ama mevzu yardımcı alandaki 1 ler 0 olsun.. 0 lar 1 olsun ise formülün başına DEĞİL işlevini eklemeniz yeterlidir.Sayın @Mehmet Hocam yukarıdaki formülü tatil günlerini saydırmak içinde bir formül yazabilirmisiniz. Yani yardımcı sütunlardaki 1 ve 0 lar yer değişsin.
Ekli dosyalar
Hocam merhaba, bendeki listedeMerhabalar,Office versiyonunuz 2016 olduğu için yüklediğim dosyadaki gibi M-S sütunları gibi bir yardımcı alan kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu alanı farklı sayfada veya başka sütunlarda da oluşturabilirsiniz. Yada Bu alanı dosyanızda göstermemek için sütunları gizleyedebilirsiniz.
Ekli dosyalar
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Hocam ofice 2016 da çalışır mı bu formül?Selamlar,
Belki de şöyle bir formül işinizi görebilir..
B2 : B15 aralığında yazan günlerdeki yazım düzeni, ", " (Günler arasında Virgül ve 1 boşluk olması) şeklinde ise,
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (1 satır)
Hocam merhaba, bendeki listede
Cumartesi, Pazar 0000011 gözüküyor. Sizin formülünüzde 0000111 çıkıyor.
(1 satır)
Hocam ofice 2016 da çalışır mı bu formül?
(1 satır)
Hocam bilgisayarda 2016 da çalışır mı şu anda bakamıyorum. Ancak telefondan açıyorum. 2 formülünüzde Değer hatası verdi. Telefonda yüksek sürüm var galibaDeneyin...
2016 da Emin olmadığım işlev... TABAN işlevi
O nedenle de Belki ibaresini kullandım...
TABAN işlevi 2016 da yoksa farklı şekilde şöyle olabilir...
Hocam sizin formülünüz doğru sonucu verdi. Ancak @52779 hocamın yardımcı sütunsuz olmadan formülü çalışırsa daha iyi olur.M2 ye yazılan formüle şöyle yazıp sağa ve aşağı sürükleyerek deneyiniz.
Hocam dosyayı gönderebilirmisiniz? Yeni birşey öğrenmiş olurum.Merhaba , siz formül istediğiniz için bu alternatifi kullanmak istemezsiniz sanırım. Sadece bilgi paylaşmak amacıyla gönderiyorum.
Çalışma Power Query ile yapıldı. Veri girişinin yazım düzeni, boşluk olup olmaması, ayraç kullanılması sonucu etkilemiyor.
Belki ileride lazım olur, burada bulunsun.
Kolay gelsin,
![]()
@ezelk Hocam bu dosyayı yükleyebilirmisiniz? Burada Png olarak gözüküyor.Merhaba , siz formül istediğiniz için bu alternatifi kullanmak istemezsiniz sanırım. Sadece bilgi paylaşmak amacıyla gönderiyorum.
Çalışma Power Query ile yapıldı. Veri girişinin yazım düzeni, boşluk olup olmaması, ayraç kullanılması sonucu etkilemiyor.
Belki ileride lazım olur, burada bulunsun.
Kolay gelsin,
![]()
Kaynak veride değişiklik olduğunda sonuç tablosunun güncellenmesi için ;@ezelk Hocam bu dosyayı yükleyebilirmisiniz? Burada Png olarak gözüküyor.
Ekli dosyalar
Sayın @Mehmet Hocam yukarıdaki formülü tatil günlerini saydırmak içinde bir formül yazabilirmisiniz. Yani yardımcı sütunlardaki 1 ve 0 lar yer değişsin.M2 ye yazılan formüle şöyle yazıp sağa ve aşağı sürükleyerek deneyiniz.
Tatil günlerini saydırmak kısmını anlamadım ama mevzu yardımcı alandaki 1 ler 0 olsun.. 0 lar 1 olsun ise formülün başına DEĞİL işlevini eklemeniz yeterlidir.Sayın @Mehmet Hocam yukarıdaki formülü tatil günlerini saydırmak içinde bir formül yazabilirmisiniz. Yani yardımcı sütunlardaki 1 ve 0 lar yer değişsin.
Çok teşekkürler hocamTatil günlerini saydırmak kısmını anlamadım ama mevzu yardımcı alandaki 1 ler 0 olsun.. 0 lar 1 olsun ise formülün başına DEĞİL işlevini eklemeniz yeterlidir.
=--DEĞİL(ESAYIYSA(MBUL(M$1&", ";$B21&", ")))
Hafta Tatili Yazdırılması Formülü
|
|
Hafta Tatili ve Resmi Tatil Olmayan Günleri Sayma
|
|
Hafta Tatiline Göre Arka Planını Renklendirme
|
|
![]() |
Haftanın Bütünlüğünü Koruyarak Ayın Günlerini Oluşturma
|