Selamlar,
Hafta ile ilgili olarak;
ISO Hafta No. ile çözüme gidebilirsiniz...
Örneğin, 01.01.2021 için ISOHAFTASAY işlevi ile bulacağınız Hafta No : 53 , 04.01.2021 için ise : 1 olmaktadır.
Dosyanızda yapılmak istenileni anlayamadığım için, sadece tarihler için hafta no hesaplanması ve İşGünü hesaplanmasını ele alarak örnek dosya hazırladım. İncelersiniz.....
Dosyada, hafta numaraları ISOHAFTASAY işlevi ile hesaplanmakta.... (Sizin versiyon 365 olduğundan çalışacaktır).....
Ayrıca, kullanılan versiyonda ISOHAFTASAY işlevi yoksa eğer, bu durumda hesaplanması ile ilgili bir formül ve KTF de dosyada verilmekte...
Gantt Şeması ile ilgili olarak;
Açık söylemeliyim ki yapılmak istenileni anlamadım.
Bu mesajdan önceki mesajınızda, A kolonundaki WBS lere göre bir renklendirme istemişsiniz. İnanın onu hiç anlamadım. Farklı yazılanlar farklı renk ise, bir çok renk ve bir çok koşullu biçimlendirme ya da makro kullanılmalı. Yok 1 ler farklı, 2 ler farklı ise tanımlamada tam netlik olmalı ki
Bu mesajdan sonraki diğer mesajınızda da, Tonajların bölünmesi makrosu var... Anlamadım ama konu makro olduğunda bana uzak kalıyor.
Anlamadığımın
ilk sebebi : Sizin yapmaya çalıştığınızı ben Gantt şeması olarak değil, Proje Planlaması olarak algılıyorum..... Yani ister günlük bazda isterseniz haftalık bazda olsun
öngörülenlerin komple proje süresine göre tabloya aktarılması.....
İkinci sebebi ise; bu planlamayı, tarihlere göre mi, tonaja göre mi neye göre yapacağınıza dair bir netlik yok... Yani Tonajdan hareketle Tarihlerin bulunup sonrasında bu tarihlere göre planlanan etapların gösterilmesi mi, yoksa tarihler zaten belli , tonajlar mı tarihlere uydurulacak.
Kaldı ki , tonaj takiplerinin ayrı bir sayfada yapılması gerektiğini düşünüyorum ben.....
Aslında sizin duruma ait bir Gantt Şeması ilk mesajınızdan sonra oluşturmaya çalışmıştım. Ama dosyayı göndermemiştim. Bugün ise ne yapılmak istendiğini anlamlandıramadığımdan göndermek istemedim...
Resim olarak açıklamaya çalışırsam,
1. sayfa Data sayfası.... Bilgiler bu sayfaya yazılıyor.

2. sayfa ise Gantt Diyagramı
Bu sayfada, sadece gidilecek Hafta (
1 no ile gösterilen) kaydırma çubuğu ile sağlanıyor ve ilgili hafta gösteriliyor. Ya da Git Bugün butonu ile (
2 no ile gösterilen) Bugünün bulunduğu hafta gösteriliyor...
Diğer tüm işlemler otomatik olarak formüllerle alınıyor.

Resimde
3 ve
4 no ile gösterilenler (ya da elips ile gösterilenler) S: Start ve E : End olarak gecikmeleri göstermekte. Gecikmeler Kırmızı dolgu ile gösterilmekte. Ayrıca
E kolonunda ise
işlemin Durumu belirtilmekte.
Sizin durumunuzu bilemem ama Şahsen ben,
Gantt Şeması denilince aşağıdakilerin olması gerektiğine inanıyorum....
1 - Planlanan (Öngörülen) ve Gerçekleşen durumların her birini tüm etaplar için göstermeli...
a - Hem öngörü ve hem de Gerçek durum için Başlangıç ve Bitiş tarihleri olmalı....
b - Buna göre de Gantt Şemasında bu tarih aralıkları belirtilmeli.
2 - Planlanan ve gerçekleşen arasındaki
Gecikmeler Gantt şemasında gözle görülebilmeli.
3 - Güncel durum, yani bugüne göre, durum, Devam Ediyor, Bitti, Henüz başlanmadı şeklinde ilk bakışta görülebilmeli...
4 - Gantt şeması, sadece 1 sayfa olmalı... Yani ekran dışına taşmamalı ki izlemek okumak yorumlamak kolay olsun. Bu durumda haftalar arası geçişler de kaydırma çubuğu ile veya farklı bir yöntemle sağlanmalı....
5 - Genellikle de gösterim olarak 5 haftalık bir periyod seçilmeli Bugün tarihi de Tam ortadaki haftada bulunmalı.... İstenildiğinde ilerideki ya da gerideki haftalara da gidilebilmeli....