Excel Temaları

Excel Temaları


Excel, çalışma kitabınızın görünümünü bir tıklamayla değiştireceğiniz şekilde size temalar sunar. Her bir tema 12 renk, iki yazı tipi (Başlık ve Gövde) ve şekiller ve SmartArt için efektlerden oluşur.

1. Sayfa Düzeni sekmesinde, Temalar grubunda, aşağıdaki çalışma sayfasının standart Office temasını kullandığını görebilirsiniz.

ofis-temasi.webp


2. Giriş sekmesinde, Yazı Tipi grubunda, bu temanın Tema Renklerini ve Tema Yazı Tiplerini (Calibri Light ve Calibri) görüntüleyebilirsiniz.

ofis-temasi-fontu.webp


3. Sayfa Düzeni sekmesinde, Temalar grubunda Temalar'ı tıklatın ve Rozeti temasını seçin.

rozet-temasi.webp


4. Giriş sekmesinde, Yazı Tipi grubunda, bu temanın Tema Renklerini ve Tema Yazı Tiplerini (Impact ve Gill Sans MT) görüntüleyebilirsiniz.

rozet-temasi-fontu.webp


Not: Sayfa Düzeni sekmesinde, Temalar grubunda, yeni Tema renkleri oluşturmak için Renkler, Renkleri Özelleştir'i tıklatın veya Yazı Tipleri'ni tıklatın, Yazı tipleri'i özelleştirmek için yeni tema yazı tipleri oluşturun. Ardından, temanızı Tema Belgeleri klasörüne kaydetmek için Temalar, Mevcut Temayı Kaydet'i tıklatın. Bu şekilde temayı tüm çalışma kitaplarında kullanabilirsiniz. Bu temayı Word ve PowerPoint'te bile kullanabilirsiniz!
 
Geri
Üst