Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Sipariş takip için çok örnekte olduğu gibi listeye sipariş ekleme formu oluşturdum(UserForm1 olarak adlandırılmış form). Ekle, bul, sil, değiştir butonları ekledim. Ekle butonunun ilgili özelliklere göre farklı sayfalara sipariş dağıtımı yapmasını sağladım. Fakat sil ve değiştir butonu yalnızca "SİPARİŞ" sayfasında ekleme ve silme işlemi yapıyor. Bu sayfa bizim tüm siparişleri topladığımız ana sayfamız. Ana sipariş sayfasında değiştirdiğim bir siparişin diğer sayfalarda varsa eğer orda da değişmesini istiyorum.
Ayrıca Stok takibi yaptırdığım bu uygulamada mükerrer kayıt engellemek yerine aynı üründen giriş yaparsam diğer ürünün adetinin üzerine eklemesini istiyorum.
Örnek olarak ; "PRES STOK" sayfasına eklemiş olduğum Vow Kavis 65*110*6+0 ürününden iki adet kayıt var. Birisi 56 adet, diğeri 65 adet. Burda worksheetfunction.sumifs yani çoketopla formülüyle listede tek bir tane görünsün ve toplam adedi alsın istiyorum. Kriterlerim ise "kalıp, yay, boy, kat ve kapak" birebir aynı ise üzerine ekleyecek. Değilse diğer satıra yazdıracak. Bunu her stok sayfası için uygulayacağız. Sumifs formülü şart değil, başka bir yöntem varsa onu da uygulayabiliriz.
Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla..
Ayrıca Stok takibi yaptırdığım bu uygulamada mükerrer kayıt engellemek yerine aynı üründen giriş yaparsam diğer ürünün adetinin üzerine eklemesini istiyorum.
Örnek olarak ; "PRES STOK" sayfasına eklemiş olduğum Vow Kavis 65*110*6+0 ürününden iki adet kayıt var. Birisi 56 adet, diğeri 65 adet. Burda worksheetfunction.sumifs yani çoketopla formülüyle listede tek bir tane görünsün ve toplam adedi alsın istiyorum. Kriterlerim ise "kalıp, yay, boy, kat ve kapak" birebir aynı ise üzerine ekleyecek. Değilse diğer satıra yazdıracak. Bunu her stok sayfası için uygulayacağız. Sumifs formülü şart değil, başka bir yöntem varsa onu da uygulayabiliriz.
Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla..
Ekli dosyalar