CTRL F Bulma ve Değiştirme

CTRL F Bulma ve Değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bychilavert

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    16 KB · Görüntüleme: 57
Çözüm
Ne kadar işe yarar (auto_open prosedüründe işlem yapmadı) bilemiyorum ama;
boş bir module şu kodları yapıştırın, ardından belgenizde herhangi bir sayfaya bir düğme/metin kutusu/şeki ekleyip,
eklediğiniz metin/kutusu/düğme/şekil ile bu kodu ilişkilendirin ve belgeyi açtığınızda 1 kez bu kodu tetikleyin.
Kod çalıştıktan sonra, işlem açık tüm excel belgelerinde geçerli olacaktır.
Kod çalışırken VBA ekranının KAPALI OLMASI gerekir (çünkü SendKeys işlemi mevcut).

İşlem SendKeys yöntemiyle 1 kez CTRL+F ekranını açıp, ÇALIŞMA KİTABI ve DEĞERLER seçimini yapıp, CTRL+F ekranını kapatma şeklinde.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(6 satır)
@ByChilavert

Ben de buna ait bir ayarlama hatırlamıyorum ancak şunu biliyorum.
Belgede ARAMA işlemi için, ilk kez CTRL+F yaptığınızda arama yerini Çalışma Kitabı olarak değiştirirseniz,
sonraki CTRL+F işlemlerinde kullanılan son YER (Çalışma Kitabı/Çalışma Sayfası) ayarı aynı kalıyordu galiba.

O halde açılışta 1 kez CTRL+F yapıp, Çalışma Kitabı seçeneğini seçmeniz yeterli olur gibi düşünüyorum.

.

Merhaba Ömer Hocam

Bende o dediğiniz şekilde yapıyorum. Sormaktaki amacım bunun Excel seçeneklerinde bir tanımlama v.s. var mı diye öğrenmek istedim.

Ne kadar işe yarar (auto_open prosedüründe işlem yapmadı) bilemiyorum ama;
boş bir module şu kodları yapıştırın, ardından belgenizde herhangi bir sayfaya bir düğme/metin kutusu/şeki ekleyip,
eklediğiniz metin/kutusu/düğme/şekil ile bu kodu ilişkilendirin ve belgeyi açtığınızda 1 kez bu kodu tetikleyin.
Kod çalıştıktan sonra, işlem açık tüm excel belgelerinde geçerli olacaktır.
Kod çalışırken VBA ekranının KAPALI OLMASI gerekir (çünkü SendKeys işlemi mevcut).

İşlem SendKeys yöntemiyle 1 kez CTRL+F ekranını açıp, ÇALIŞMA KİTABI ve DEĞERLER seçimini yapıp, CTRL+F ekranını kapatma şeklinde.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(9 satır)

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...