Belirlenen Metinden Kaç Tane Olduğunu Bulma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan teyadih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teyadih

Kullanıcı
Kolay gelsin arkadaşlar. AJ sütununda bulunan unvanlardan AH sütunundaki unvanların sonundaki sıra numaralarını dikkate almadan kaç adet olduğunu AK sütununa yazacak bir formül ile AJ sütununda Soldan - ye kadar olan görev yerleri dikkate alınmak suretiyle aynı görev yerlerinden en sondaki görev yeri için AM sütununa 2 yazacak 2 formüle ihtiyacım var. Örnek dosya gönderiyorum teşekkür ederim

Ekli dosyalar

-- İlk sorunuzun cevabı:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
-- İkinci sorunuzda olması gereken sonuçta hata var sanırım (İstanbul BİM Adalet Komisyonu, AJ sütununda 3 adet var iken siz 2 yazmışsınız)
Sonucu 3 olarak verecek formül ise aşağıdaki ilk formül.
Yok eğer adeti kaç olursa olsun 2 sonucunu istiyorsanız kırmızı renklendirdiğim kısmın yerine 2 yazmanız yeterli olur.
Kod:
(1 satır)

@Ömer BARAN hocam her zaman ki gibi hızlısınız. Şu formül deryasını biz de bir öğrenebilsek mükemmel olacak. Ben nasıl yapılır düşünürken cevap verilmiş bile :) Akıl da hep kodlama var bizim.

Teşekkür ederim sayın Baran elinize sağlık. İkinci formülde adeti kaç olursa olsun 2 sonucunu istiyordum ama formülü de not aldım bir yerde kullanırım diye. Sizden ve diğer arkadaşlardan aldığım tüm formülleri bir Excel sayfasına kayıt edip ihtiyaç oldukça bakıp yararlanıyorum.
Peki sayın Baran 2.formül için yazdığınız formülü son satıra değil de ilk satıra yazması için nasıl bir formül gerekir

Formülün başlangıç kısmını
Kod:
(1 satır)
şeklinde değiştirin.

Çözüm
Elinize sağlık sayın Baran Formül tamam
Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz sayın cakarem.
Kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...