Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 32 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba değerli hocalarımız
Dosyama otomatik sıra no kodu eklemek istedim.
Önce arşivime baktım. Aslında tam istediğim gibi bir dosya vardı.
Fakat üzerinde bazı değişiklikler yapılması gerekiyordu.
Yapmayı denedim ama olmadı.
Hocalarımızdan iki ayrı kod olarak yazılmasını talep edeceğim.
..........
Birinci kod şöyle olsun lütfen:
-- A sütunundaki isimler A2:A1000 arasıdır. Dolayısıyla sıra nolar da B2:B1000 arası olacaktır.
Sıra no vermeye birinci satırdan değil, ikinci satırdan itibaren başlamalıdır. Birinci satır başlıktır.
-- Gördüğüm kadarıyla, oluşan son sıra no, bir önceki sayıyı C1 hücresinden alıyor. C1 hücresi değil de D1 hücresi olması gerekiyor. Zira gerçek dosyamda C1 hücresi dolu. (Koddaki 3 leri 4 yapmak gerekiyor sanıyorum)
...........
İkinci kod da şöyle olsun lütfen:
-- (Üsttekiyle aynı) A sütunundaki isimler A2:A1000 arasıdır. Dolayısıyla sıra nolar da B2:B1000 arası olacaktır.
Sıra no vermeye birinci satırdan değil, ikinci satırdan itibaren başlamalıdır. Birinci satır başlıktır.
-- C1'de oluşan son sıra özelliği, tamamen iptal edilsin. oluşan sıra nolar, son sıra numarasını B sütunundaki son sıra nodan alsın.
..............
Bu iki kodla ayrı ayrı denemeler yapacağım.
Bir de sorum var; örnek dosyada
Worksheet_Change başlığında Excel.şeklinde fazladan bir ifade var. Normalde böyle bir şey olmuyor. Bu dosyada neden var, ne işe yarıyor?
...........
Emekleriniz için şimdiden Teşekkürler
Dosyama otomatik sıra no kodu eklemek istedim.
Önce arşivime baktım. Aslında tam istediğim gibi bir dosya vardı.
Fakat üzerinde bazı değişiklikler yapılması gerekiyordu.
Yapmayı denedim ama olmadı.
Hocalarımızdan iki ayrı kod olarak yazılmasını talep edeceğim.
..........
Birinci kod şöyle olsun lütfen:
-- A sütunundaki isimler A2:A1000 arasıdır. Dolayısıyla sıra nolar da B2:B1000 arası olacaktır.
-- Gördüğüm kadarıyla, oluşan son sıra no, bir önceki sayıyı C1 hücresinden alıyor. C1 hücresi değil de D1 hücresi olması gerekiyor. Zira gerçek dosyamda C1 hücresi dolu. (Koddaki 3 leri 4 yapmak gerekiyor sanıyorum)
...........
İkinci kod da şöyle olsun lütfen:
-- (Üsttekiyle aynı) A sütunundaki isimler A2:A1000 arasıdır. Dolayısıyla sıra nolar da B2:B1000 arası olacaktır.
-- C1'de oluşan son sıra özelliği, tamamen iptal edilsin. oluşan sıra nolar, son sıra numarasını B sütunundaki son sıra nodan alsın.
..............
Bu iki kodla ayrı ayrı denemeler yapacağım.
Bir de sorum var; örnek dosyada
Worksheet_Change başlığında Excel.şeklinde fazladan bir ifade var. Normalde böyle bir şey olmuyor. Bu dosyada neden var, ne işe yarıyor?
...........
Emekleriniz için şimdiden Teşekkürler
Ekli dosyalar